Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenamentul de ieri al Farului, oprit după puţine minute „Am ajuns într-un punct critic“

ro

18 Mar, 2015 00:00 3143 Marime text
Ieri, după şedinţa de pregătire din sala de forţă, fotbaliştii Farului au ieşit pe teren, la antrenament, însă, după aproximativ 15 minute, antrenorii au decis să oprească sesiunea, care nu a mai continuat.
 
Motivul expus de jucători: starea lor psihică precară, situaţie în care nu le mai stă gândul la fotbal şi nu se puteau pregăti cum trebuie. Jucătorii au spus că nu au mai primit bani de mult timp de la club, ceea ce le creează mari probleme familiale, afectându-le, în consecinţă, evoluţiile de la antrenamente şi de la meciuri, ultimul exemplu fiind partida de la Brăila, pierdută cu 0-4.
 
„Am ajuns într-o situaţie critică, la limită, practic, la limita supravieţuirii. Majoritatea suntem neretribuiţi de şase luni şi intrăm în a şaptea lună de neplată. Pe lângă amânările din tur, am fost amânaţi şi în acest an, de la începerea pregătirii de iarnă, de la o săptămână la alta. Ni s-a spus să tragem de noi, căci pe 15 martie se vor rezolva toate problemele. Suntem în 17 martie şi tot nimic. Nu mai putem“, s-au plâns jucătorii, ieri, la prânz. „Tragem un nou semnal de alarmă. Nu vrem să mai continuăm aşa şi să ne facem de râs. Vrem să se ştie ce stă în spatele unor rezultate de genul celui de la Brăila. Nu poţi da randament când sunt asemenea probleme. Subconştientul nu poate fi controlat. De şapte luni, nu ştim nimic sigur. Doar promisiuni şi aşteptări. La club, toată ziua numai despre asta vorbim. E groaznic să vrei să joci şi să nu poţi“, au mai spus fotbaliştii.

 Jucătorii - „Până nu vedem banii, nu mai avem încredere în nimeni“

 Aceştia au precizat că, dacă situaţia nu se va rezolva, nu vor recurge la măsuri radicale de protest, vor continua să se pregătească şi vor respecta programul echipei, însă randamentul nu are cum să nu le fie afectat. „Nu ne mai duce psihicul. Mâine va fi la fel ca azi. Promisiunile nu ne mai încălzesc. Până nu vedem banii, nu mai avem încredere în nimeni. Nu ne hazardăm când afirmăm că, pentru noi, situaţia e disperată. Unii avem familii, copii la şcoală sau la grădiniţă. Am făcut împrumuturi, avem datorii la bănci, am mers la case de amanet. Am făcut sărbătorile fără bani. 90% dintre noi nu am avut bani să plecăm acasă la finele anului trecut. Ni s-a cerut ca, dacă tot am rezistat cinci - şase luni, să mai rezistăm două săptămâni. Însă tot nimic. E imposibil să ne mai iasă ceva la antrenamente şi la meciuri. Ne antrenăm cum putem“, au mai spus fotbaliştii, care s-au plâns şi de condiţiile din cantonament, de cele din vestiare şi de la refacere şi de hrana primită.

 Auraş Braşoveanu - „Problemele financiare se vor regla“

 În replică, preşedintele executiv al FC Farul, Auraş Braşoveanu, a afirmat: „Astăzi (n.r. ieri), am avut o discuţie pe tema nemulţumirii jucătorilor cu antrenorul principal Marian Dinu. Iar ulterior am vorbit şi cu băieţii vizavi de situaţia pe care o invocă. Nu am ascuns niciodată că FC Farul traversează o perioadă dificilă, însă aceasta nu trebuie să se reflecte la antrenamente şi la jocuri. Antrenorul nu are nicio vină, iar modul în care se comportă jucătorii denotă că nu-l respectă. Cum nu se respectă nici pe ei, ca sportivi, dar nici pe spectatori, care au aşteptarea unui spectacol agreabil şi se trezesc în faţa unui fiasco. Nu doar la Farul sunt probleme. Ce să mai spunem de HCM Constanţa? Cu toate necazurile, s-a calificat în semifinalele Cupei României, e pe podium în campionat şi a făcut meciuri bune şi în cupele europene. Mai devreme sau mai târziu, problemele financiare de la Farul se vor regla, se pare chiar că de săptămâna viitoare. Azi (n.r. ieri) am avut o şedinţă pe această temă la Consiliul Judeţean Constanţa. Situaţia va intra în normal din punct de vedere financiar, dar punctele pierdute le mai putem recupera? Nu e normală o asemenea atitudine, departe de un sportiv profesionist. Văzându-i supăraţi după eşecul de la Brăila şi din pricina problemelor cu banii, ceea ce a dus la un blocaj mental, antrenorul Marian Dinu a considerat că e de ajuns cât au lucrat la teren. A fost ca o descărcare a efortului după sală.“

 „Invocă motive puerile şi fără suport“

Auraş Braşoveanu a reafirmat că Farul îşi asumă faptul că, momentan, situaţia financiară nu e strălucită. Preşedintele executiv al clubului susţine că aceasta influenţează evoluţia echipei, însă doar într-un anumit procent, nu exclusiv. „Unii jucători încearcă să arunce vina pe club, fără a-şi asuma responsabilitatea rezultatelor, ceea ce doare. Încearcă să-şi ascundă neputinţa, invocând motive puerile şi fără suport, cum e şi aşa-zisa situaţie din cantonament şi de la vestiare. Jucătorii primesc trei mese pe zi şi am curajul să afirm că, acasă, unii nu beneficiază de mâncare la acest nivel calitativ. Iar dacă spun că sunt condiţii grele în camere, aceasta li se datorează în exclusivitate. Totul ţine de educaţia fiecăruia şi de cum crede fiecare să-şi respecte intimitatea şi să ţină curat. E problema celor care stau în camere. E adevărat, a fost o situaţie nedorită cu frigul, dar toată lumea a trecut prin asta, inclusiv acasă“, a precizat Auraş Braşoveanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii