Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Filip, fraţii Mincu şi Mădălin Crăciunică aspiră la gloria Superkombat „E nevoie de un erou la Constanţa“ (galerie foto)

ro

30 Jul, 2014 00:00 5242 Marime text
Promotorul Eduard Irimia, preşedintele Superkombat, caută printre luptătorii constănţeni eroi pe care să-i lanseze în promoţia pe care o conduce. La gala Superkombat de sâmbătă, vor concura mai mulţi sportivi locali, doi dintre ei având meciuri de contract.

Luptătorii constănţeni care vor evolua la Superkombat IV, de la Constanţa, au fost prezentaţi, ieri, de Eduard Irimia. Alex Filip, de la clubul Oyama Karate, va evolua în primul meci televizat al galei, contra unui bulgar. Alin Mincu (Oyama Karate) - împotriva lui Dorin Stan (din Cluj), şi Mădălin Crăciunică (Keru Kento) - tot contra unui român, susţin partide mai devreme. Se încearcă perfectarea unei partide şi pentru fratele geamăn al lui Alin Mincu, Costin, şi el de la Oyama Karate. Gala va fi găzduită de Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 21.00 (partidele televizate), restul disputelor (în care evoluează Mincu şi Crăciunică) începând la ora 20.00. Biletele costă 30 de lei şi se găsesc la Sala Sporturilor. La eveniment va fi prezent şi vedeta K-1 Remy Bonjasky.

Se caută urmaşul lui Iulian Ursoi

„Le urez succes sportivilor din Constanţa. Mi-aş dori să apară cel puţin un erou din acest oraş. De la Iulian Ursoi, încercăm de ani buni să găsim altul. La Constanţa e nevoie de un nou erou, care să ţină steagul sus. Ursoi era la final de carieră şi a evoluat în deschiderea unei gale Local Kombat, cu un bulgar, din păcate pierzând meciul. De atunci, a renunţat să mai participe la alte gale LK. După ani în care am tot fost întrebat când vom avea şi noi eroi din Constanţa care să apară la TV, am făcut un efort pentru un pas mai mare. Au ieşit în evidenţă câţiva sportivi, patru dintre ei fiind acum alături de mine: Alex Filip, Alin şi Cosmin Mincu şi Mădălin Crăciunică. I-am văzut în gale, dar au şi fost recomandaţi de mai mulţi antrenori. Aceşti băieţi o şansă mare să fie în lumina reflectoarelor. În premieră, un constănţean, Alex Filip, va apărea în direct la Eurosport. Avem patru sportivi pe care încercăm să-i promovăm în galele mai mari. Au demonstrat că pot trece la un nivel superior“, a declarat Eduard Irimia, care a mai spus că partida susţinută de Alin Mincu în precedenta gală Superkombat de la Constanţa a fost apreciată în presa internaţională drept cel mai frumoasă a întrecerii. „Este mare lucru, a avut meci în deschidere, a dat un KO spectaculos şi a fost promovat. Cine are ceva de demonstrat intră cu siguranţă în atenţia presei. Deja la Constanţa s-a format o echipă care poate participa la gale de calificare organizate de promotorii locali. Astfel se poate menţine interesul pe tot parcursul anului“, a mai spus Irimia.

„Cu Moroşanu, nu am emoţii“

Organizatorii Superkombat încearcă să atragă publicul cu o campanie de promovare agresivă. Eduard Irimia s-a declarat puţin dezamăgit din cauza faptului că, la precedenta gală, asistenţa nu a fost pe măsura aşteptărilor, aceasta poate şi din pricina timpului nefavorabil, care a făcut ca 200 de bucureşteni care cumpăraseră bilete să nu mai ajungă pe litoral. „Acum, cu Moroşanu, nu am emoţii. Lumea va veni pentru el. Avem în fiecare zi, până la gală, acţiuni cu luptătorii, iar vineri seară, după ora 22.00, îi vom prezenta în piaţeta de la Cazino. De asemenea, la gală va fi prezent şi Remy Bonjasky, care nu mai luptă însă. El a mai fost la Constanţa şi acum doi ani, vine ca iubitor de distracţie, ştiind că aici, la Mamaia, găseşte ceea ce caută. Cluburile îl vor încânta. Vrea să vadă însă şi sportivii care se lansează la gala New Heroes de la Sala Sporturilor. Chiar dacă nu mai luptă, este implicat în diverse alte activităţi. Dacă Moroşanu a fost la «Dansez pentru tine», el a participat la un celebru show de patinaj artistic în Olanda. Câştigă foarte mulţi bani din apariţiile de la TV şi din spectacole. E încă un vector de imagine la nivel internaţional“, a mai spus Irimia.

Spectacol şi dramă

Promotorul a remarcat luptătorii de la Oyama Karate pregătiţi de Marius Burlacu. „Aflat la debut, Alex Filip are emoţii, dar e ceva firesc. Toţi au avut. Chiar şi Mike Tyson a recunoscut că a reuşit cele mai bune KO-uri când avea trac. Echipa lui Marius Burlacu vine din kyokushin. Băieţii au două KO-uri date prin lovituri prin sacrificiu, Filip, la gala de la Bingo Europa organizată de Valeriu Ariton. Să vedem dacă le va merge treaba şi acum. De aici a apărut interesul pentru K-1, prin aceea că sportivii vin din mai multe stiluri de arte marţiale, iar fiecare se înfruntă cu ce are mai bun, cu aşii din mânecă. În partidele în care nu se poate anticipa învingătorul, apar eroi. La celălalt meci susţinut de Alin Mincu, adversarul său, din Ploieşti, a venit cu mare încredere, dar a plecat cu coada între picioare. N-a avut nimic de arătat. Ăsta e spectacolul, drama. Dacă pui doi sportivi dintre care ştii cine va câştiga, nu ai ce să arăţi publicului. Acum, Alin va întâlni un adversar care, statistic, e peste el, ca număr de meciuri. Are vreo zece partide la profesionişti şi l-a învins pe Mirel Iacob, un luptător cunoscut din kyokushin. Aceasta nu are însă nicio relevanţă. Kickboxing-ul e altceva. Meciurile lui Alin şi Alex sunt de contract. Dacă bat, vor avea contract cu Superkombat. Dacă pierd, nu înseamnă că nu vor mai reveni, dar nu imediat“, a mai spus Eduard Irimia. La Keru Kento, Mădălin Crăciunică e pregătit de sensei Lucian Stoicoci (centură neagră 4 Dan Keru Kento - Combat Kick Boxing şi Street Combat)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii