Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alen Blazevic, primul jucător transferat de HC Dobrogea Sud în această vară „Sper să aducem din nou titlul la Constanța“

ro

04 Jul, 2020 00:00 3186 Marime text
  • Alen Blazevic joacă inter stânga și își dorește să obțină performanțe și cu HC Dobrogea Sud.
  • Handbalistul croat a evoluat opt ani la Pick Szeged
  • La echipa maghiară, el a jucat aproape de fiecare dată în primăvara Champions League. 
 
Interul stânga Alen Blazevic, internațional croat, a fost prima achiziție din această vară a echipei de handbal HC Dobrogea Sud. Blazevic spune că îi place la Constanța și la noul său club și se arată optimist în vederea rezultatelor HCDS din noua stagiune.

„Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Constanța este un oraș foarte frumos, iar echipa de handbal - foarte bună. Cred că am luat cea mai bună decizie. Am experiență mare cu Szeged și cu alte cluburi și cred că voi ajuta din acest punct de vedere și vom practica un fotbal la nivel înalt, atât în Europa, cât și în campionatul intern. Am ales să vin la Constanța după ce am vorbit cu președintele Ionuț Stănescu, iar el a fost foarte corect cu mine. De asemenea, mi-a plăcut și Constanța, un oraș la mare. Constanța are istorie în handbal. Știu că a avut un club faimos în România și în întrecerile continentale. Sper ca în sezonul acesta să aducem din nou titlul la Constanța. Echipa are jucători foarte buni. Ne antrenăm împreună de peste o săptămână și deja pot spune că mă simt bine în acest grup“, a declarat Alen Blazevic, într-un material postat pe pagina de Facebook a clubului. 

În 2014, a câștigat Cupa EHF cu Pick Szeged 


Handbalistul croat a jucat opt ani la formația maghiară Pick Szeged, cu care a obținut performanțe însemnate. 
„Primul jucător care vine la Constanța în această vară este obișnuit cu marea performanță. În cei 8 ani petrecuți la Pick Szeged, el a jucat aproape de fiecare dată în primăvara Champions League, unde a reușit și 3 calificări în sferturi (2015, 2017 și 2019). Tot cu fosta lui echipă a câștigat și Cupa EHF in 2014, titlul de campion al Ungariei în 2018 și Cupa Ungariei în 2019! Și asta nu e tot, alaturi de echipa nationala a Croatiei, Alen a avut câteva rezultate remarcabile, printre care: locul 2 la Europeanul de Juniori din 2004 (Serbia), locul 3 la Mondialul de Tineret 2005 (Qatar), ales in Echipa Turneului la Mondialul de Tineret din 2007 (Macedonia), locul 6 la Campionatul Mondial din 2019 (Germania)“, a fost prezentat de către HCDS handbalistul, atunci când a fost achiziționat.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud

Citește și:

HC Dobrogea Sud Constanța, primul antrenament în Sala Sporturilor după aproape patru luni (galerie foto)

Constanța HC Dobrogea Sud s-a reunit după mai mult de trei luni de pauză forțată. Care e programul în continuare (galerie foto)

Vești bune pentru fanii HC Dobrogea Sud Constanța! Jucătorul croat Alen Blazevic s-a alăturat echipei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii