Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi Dinu Todoran sprijină echipa fanilor Cristi Şchiopu, fostul căpitan al FC Farul, va ajuta lunar cu bani SSC Farul

ro

25 Aug, 2016 00:00 7681 Marime text
 

Reprezentanţii Suporter Spirit Club Farul Constanţa, echipa de fotbal înfiinţată în această vară de suporterii FC Farul, au anunţat că proiectul lor este sprijinit şi de fostul căpitan al FC Farul, Crişti Şchiopu. 
 
„Fostul fundaş al Farului este alături de echipa suporterilor. Într-o discuţie avută cu preşedintele SSC Farul, Marcel Lică, Cristi Şchiopu şi-a arătat susținerea pentru proiect şi a promis că va depune lunar o cotizaţie în contul asociației! Mulțumim şi respect! Împreună ducem mai departe spiritul farist!”, au spus fanii. În vârstă de 42 de ani, Cristi Şchiopu a jucat şapte campionate la rând pentru FC Farul, făcând parte din echipa de la mijlocul anilor 2000 care s-a clasat pe locul cinci în Liga 1 şi a jucat finala Cupei României.

Antrenează copii la Marina 2015 Constanţa 

În acest an, Cristi a pus pe roate, alături de un alt antrenor, Cătălin Agafiţei, Asociaţia Sportivă Marina 2015 Constanţa, unde sunt antrenaţi copii la fotbal. Ca antrenor, Şchiopu a activat şi în sectorul juvenil al Farului, dar şi la seniori, la Callatis Mangalia, întâi ca secund al lui Marin Barbu, apoi ca principal. Înainte de AS Marina 2015, Cristi Şchiopu a fost antrenor la Academia Hagi, unde a luat titlul naţional cu grupa 1998. Cristi a profesat la Academie timp de trei ani, iar în afară de fotbaliştii născuţi în anul 1998, a lucrat şi cu grupa 2000.

O mare de fulare alb-albastre!

După ce a debutat cu succes în Liga a IV-a constănţeană, învingând în deplasare cu 4-1 Sparta Techirghiol, SSC Farul joacă în etapa a doua a campionatului sâmbătă, de la ora 12.00, tot pe teren străin, în compania echipei CFR Constanţa. Adversarii elevilor lui Ion Barbu, Gică Mina şi Viorel Farcaş au câştigat şi ei în runda trecută, 3-1 în fieful Unirii Topraisar. „Sunteți pregătiți? Vrem să revedem o mare de fulare alb-albastre! Vrem să aveţi tricouri albe sau albastre sau modele mai noi ori mai vechi cu Farul şi vrem să facem din nou spectacol. Sponsorii care doresc să vină alături de noi şi de proiectul nostru au nevoie de o imagine cât mai bună creată de suporterii farişti! Voi aţi arătat întregii țări că la Constanța există mentalitate şi vrem ca SSC Farul să ducă mai departe acest spirit!“, sunt îndemnaţi suporterii SSC Farul să creeze şi pe terenul din Palas o atmosferă electrizantă, precum cea de la Techirghiol.

Marcel Abăluţă, impresionat

„Felicitări tuturor suporterilor! Nici la Liga 1 nu găseşti aşa atmosferă şi organizare!“, a declarat un alt fost fotbalist al FC Farul, Marcel Abăluţă, care a venit de la Bucureşti la Techirghiol să vadă debutul SSC Farul în campionat. Fanii au anunţat ieri că şi fostul mijlocaş al FC Farul Dinu Todoran a contribuit cu bani la echipă. „Dinu Todoran, unul dintre cei mai importanti jucători ai ultimului deceniu pentru Farul, a cotizat astăzi (n.r. ieri) o suma importantă în contul SSC Farul. Respect, Dinule, şi îţi mulțumim pentru susținere! Este foarte importantă încrederea pe care ne-o acordați cu toții!”, au postat suporterii pe Facebook.
 

Respect pentru fostele glorii

Echipa înfiinţată de suporterii constănţeni va susţine primul meci pe teren propriu din acest sezon marţi, 30 august, de la ora 18.00, cu Avântul Comana, pe stadionul ITC din Complexul Sportiv Badea Cârţan. La acest meci, lovitura de începere va fi dată de Marin Tufan, golgheterul all-time al FC Farul, cu 62 de reuşite. Suporterii au venit cu această iniţiativă, ca la fiecare meci fostele glorii să fie în prim plan, onorându-le astfel.

Sfaturi ca ale părinţilor

„Suporter Spirit Club Farul Constanta are plăcerea de a invita toate fostele glorii fariste alături de echipa noastră. Din dorinţa de a nu omite, neintenţionat, evident, pe cineva, transmitem invitaţii în mediul online, tocmai pentru a ajunge la toţi cei care au însemnat ceva în istoria Farului. Nu contează perioada sau liga în care au evoluat! Sunt foşti jucători ai Farului şi reprezintă fiecare în parte un capitol aparte în istoria Farului. Tocmai de aceea, vom asigura un loc special pentru foştii jucători, antrenori, conducători sau sponsori ai echipei. Venind alături de noi, suntem siguri că ne veţi putea învăţa şi sfătui, iar sfaturile voastre vor fi luate în considerare aşa cum fiecare, acasă, ţinem cont de părinţii noştri“, au mai spus suporterii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii