Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Alăturaţi-vă nouă!“ Vor alerga de la podul de la Cernavodă până la Constanţa. Ce evenimente va celebra cursa

ro

03 Nov, 2018 00:00 3262 Marime text
Unirea Dobrogei cu România (sărbătorită pe 14 noiembrie), dar şi Ziua Armatei Române (25 octombrie) vor fi marcate în judeţul Constanţa şi pe plan sportiv, printr-o alergare de aproximativ 75 de kilometri, de la podul „Anghel Saligny“ de la Cernavodă până la Constanţa.
 
Cursa care va celebra cele două evenimente a primit denumirea simbolică „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră“ şi va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie. La alergare va lua parte în jur de 30 de persoane, care vor lua startul la ora 7.00 de la podul de la Cernavodă, sosirea la Constanţa fiind preconizată în jurul orei 17.00. Se aleargă în grup. Participanţii la cursă, alergători de anduranţă, majoritatea militari, sunt din municipiul şi judeţul Constanţa, dar şi din Galaţi, Brăila, Câmpina şi Bucureşti.
 
„Iniţiat de echipa «Carpii» şi de Laurenţiu Cobzaru, evenimentul este organizat de Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, alăturându-ni-se, până acum, pentru a face din acest eveniment o sărbătoare, Garda de Coastă, Crucea Roşie Medgidia, Liceul Tehnologic «Dragomir Hurmuzescu» Medgidia şi Ciprian Lepădatu, care ne va sprijini pe partea de fotografiere şi cu hidratarea pe finalul traseului“, a declarat Cristi Bălan, căpitanul echipei „Carpii“, cea care s-a clasat pe primul loc, în luna mai a acestui an, la ediţia a doua a ultramaratonului de 24 de ore pe nisip „Alerg 24 h Autism Marea Neagră“, de la Mamaia.

„Va fi un eveniment memorabil“

Cristi Bălan face parte din Garda de Coastă. Un alt participant la cursă, caporalul Laurenţiu Cobzaru (poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”) este şi el un cunoscut alergător pe distanţe lungi, concurând în scop umanitar, inclusiv la curse desfăşurate pe litoral. Recent, militarul a parcurs distanţa Galaţi - Bucureşti, iar cu echipa „Aşii alergării Galaţi“ a ocupat prima poziţie la Maratonul internaţional Iaşi, în proba de ştafetă. Şase dintre cei care vor alerga pe 10 noiembrie sunt poliţişti de frontieră, cinci de la Constanţa şi unul de la Galaţi. Pe lista participanţilor s-au înscris, până acum, Ion Cristinel Bălan, Ion Tofan, Andreea Badea, Livian Trufin, Dacian Ghizilă, Nelu Oprişan, Bogdan Ofiţeru, Constantin Beloiu, Claudiu Popa, Cristian Bornaz, Cristian Tudor, Paul Ianculescu, Florin Rizea, Ionuţ Carcasa, Damian Totolan, Cristian Petre (toţi, din Constanţa), Vasile Apetroaie (din Eforie Nord), Nicu Miron, Florea Naidin (din Medgidia), Bogdan Antochie (Cumpăna), Laurenţiu Cobzaru, Ana Maria Gaiu, Marian Tănase, Alina Cîrcu, Adrian Anghel (toţi, din Galaţi), Constantin Ivan (Brăila), Răzvan Samfira (Câmpina), Cristi Borcan (Bucureşti) şi Florica Dan (Brăila). „Cu siguranţă, va fi un eveniment memorabil”, a declarat Laurenţiu Cobzaru.

Acesta e traseul  

Grupul va pleca de la podul „Anghel Saligny“ - Cernavodă. Se aleargă pe şosea aproximativ doi kilometri, apoi participanţii coboară pe drumul din vie spre Canalul Dunăre - Marea Neagră şi continuă alergarea pe malul drept al Canalului, până la podul de la Medgidia, pe care îl traversează. Acolo au şi un punct de hidratare. Se continuă apoi alergarea pe malul stâng al Canalului, se trece peste podul rutier din Poarta Albă, unde este un alt punct de hidratare. La Murfatlar, se trece podul rutier pentru a ajunge iarăşi pe malul drept al Canalului, unde există un nou punct de hidratare. Alergătorii se opresc apoi la monumentul Straja de pe malul Canalului, pentru fotografii, şi continua cursa până la Agigea, unde este amenajat alt punct de hidratare. Apoi se merge prin Lazu şi se intră în Constanţa: Km 4-5 - Prefectură / Primărie - punctul terminus fiind Piaţa Ovidiu sau Sala Sporturilor.

„În echipa noastră e bine-venit oricine”

„Alăturaţi-vă nouă! În echipa noastră e bine-venit oricine, persoană sau instituţie! O puteţi face încurajându-ne, însoţindu-ne pe un segment al traseului, pe jos, cu bicicleta sau cu maşina. Ori puteţi să participaţi ca voluntari, să faceţi fotografii, să filmaţi, să fluturaţi un steag, o mână, un zâmbet...“, este mesajul organizatorilor, potrivit cărora obiectivele cursei sunt următoarele: popularizarea şi fixarea în conştiinţa opiniei publice a evenimentelor istorice, pentru a avea ca model efortul, implicarea, dăruirea înaintaşilor pentru unitatea naţională; promovarea atitudinii proactive în rândul cetăţenilor, pentru a dezvolta simţul civic şi implicarea în dezvoltarea societăţii: popularizarea unei alternative, în comunităţi, a unui stil de viaţă sănătos, prin mişcare şi relaţionare active.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Neînfricaţi precum tribul dacic Cum au câştigat „Carpii“ lupta cu kilometrii la ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia (galerie foto)
 
Militarul Laurenţiu Cobzaru, de la Forţa Albastră Galaţi, primul alergător care a depăşit 100 de kilometri la ultramaratonul de la Mamaia (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii