Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alarmă la stadionul „Farul“! „Sperăm ca autorităţile locale să se implice cât mai repede“

ro

26 May, 2017 10:30 2468 Marime text
Suporter Spirit Club Farul Constanţa a emis un comunicat în legătură cu situaţia jalnică a stadionului „Farul“. Arena a fost năpădită iar de buruieni mari cât casa, iar şobolanii şi căpuşele îi terorizează pe sportivii şi antrenorii care se pregătesc acolo. În plus, se trag semnale de alarmă în privinţa toaletelor de la complexul sportiv (care sunt inutilizabile) şi a surselor de apă.  

„Cu privire la ştirile apărute în presa locală şi naţională privind situaţia Stadionului “Farul”, dorim să facem următoarele precizări:

1. Colectivul S.S.C. Farul a realizat tot ce i-a stat în putinţă pentru cosmetizarea arenei din Strada Primăverii nr. 2. Începând cu luna august anul trecut am organizat mai multe acţiuni de ecologizare a tribunelor, înlăturare a buruienilor şi eliminare a deşeurilor. Cu sprijinul sponsorilor şi al suporterilor, am reuşit să renovăm intrarea principală şi zona vestiarelor şi s-au realizat lucrări la instalaţia de încălzire şi la nivelul spaţiilor de cazare de la mini-hotel. De asemenea, pentru că ne-am dorit (şi încă ne dorim) să jucăm meciul de baraj pe acest stadion, am reuşit să însămânţăm gazonul şi l-am îngrijit cum ne-am priceput mai bine, în limita resurselor pe care le-am avut la dispoziţie.

2. Împărtăşim îngrijorarea colectivului de antrenori şi sportivi cu care împărţim infrastructura existentă la stadion. Condiţiile de pregătire lipsesc aproape cu desăvârşire, iar peisajul este din nou dezolant. Tribunele au fost din nou năpădite de buruieni, iar prezenţa animalelor şi insectelor înţepătoare periclitează sănătatea tuturor celor care practică activităţi sportive. Deja stadiul de degradare a arenei se apropie de limita după care orice încercare de reabilitare va fi inutilă. Lipsesc sursele de apă potabilă, toaletele sunt inutilizabile şi adevărate focare de infecţie.

3. Sperăm ca autorităţile locale să se implice cât mai repede în reabilitarea acestui simbol al Constanţei. Nu considerăm că avem vreun drept de exclusivitate asupra arenei doar pentru Farul a fost echipa care a jucat cele mai multe meciuri pe acest teren. Dimpotrivă, ne dorim ca toate echipele din Constanţa, indiferent de competiţia în care sunt angrenate să evolueze pe o arenă modernă, fie ea “Farul” sau un stadion nou. De o nouă arenă ar beneficia întreaga regiune de dezvoltare Sud-Est şi, implicit, oraşul Constanţa. O arenă multifuncţională care să nu fie dedicată exclusiv competiţiilor sportive ci şi evenimentelor cultural-artistice (concerte, proiecţii cinematografice, spectacole de teatru etc.) ar duce spre o mai bună valorificare a potenţialului turistic al Constanţei.

4. În acest an, am încercat să limităm accesul neautorizate în incinta arenei. Din păcate, nu am reuşit să ajungem la o înţelegere cu reprezentanţii DJST, cărora le-am propus un protocol de colaborare în vederea asigurării pazei bazei sportive şi a infrastructurii acesteia. Până la urmă, aceste tentative au eşuat. Şi aşa se explică numărul mare de persoane care vin la stadion după bunul plac şi nesocotesc munca sportivilor şi antrenorilor sau le îngreunează sau împiedică desfăşurarea antrenamentelor.

5. Incepand de zilele urmatoare, vom invita din nou toţi constănţenii care iubesc acest loc deosebit la noi acţiuni de ecologizare a arenei. Sperăm să ni se alăture în acest demers atât antrenorii şi sportivii de la atletism, juniorii Academiei “Farul”, părinţii acestora şi toţi cei care utilizează arena pentru recreere, menţinerea condiţiei fizice şi sport de performanţă. Acest stadion este al nostru, al tuturor constănţenilor şi tot nouă ne revine datoria de a-l întreţine, conserva şi înfrumuseţa.

Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată în comunicatul SSC Farul. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii