Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al zecelea trofeu din carieră. Victorie la Dubai Simona Halep vrea să-şi cumpere o casă

ro

23 Feb, 2015 00:00 973 Marime text


Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a fost irezistibilă la turneul de la Dubai, pe care l-a câştigat sâmbătă. În finală, a patra jucătoare a lumii, care va reveni însă pe locul trei în urma acestui triumf, a dispus de tenismena cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17.
 
Principala favorită a întrecerii de la Dubai, Halep a învins-o pe Pliskova cu 6-4, 7-6, ajungând la zece turnee câştigate în carieră, cel din Emiratele Arabe Unite fiind al doilea de categorie Premier 5 pe care şi-l adaugă în palmares. „Sunt foarte fericită pentru acest titlu, cu atât mai mult cu cât este al zecelea. Sper să-mi mai adaug multe în palmares. Îi mulţumesc publicului, care a fost minunat. Mi-e greu să exprim în cuvinte ceea ce simt acum. Îmi place foarte mult acest turneu, pe care mi-am dorit mult să îl câştig“, a declarat Simona Halep. „Chiar şi dacă aş fi câştigat setul al doilea, nu cred că puteam câştiga şi meciul. E foarte greu să joci contra Simonei. Nu renunţă la niciun punct, aleargă foarte mult şi reuşeşte să returneze tot. Totuşi, în ciuda pierderii finalei, nu sunt dezamăgită. Am avut meciuri incredibile la Dubai şi am învins jucătoare de top“, a spus şi Karolina Pliskova.

S-a retras din turneul de la Doha

Pentru victoria din finală, Simona Halep a primit 456.000 de dolari şi a spus că, la întoarcerea în ţară, este posibil să-şi caute o casă. „Mă gândesc la multe lucruri, dar încă nu m-am hotărât. Sigur voi merge la un mall din Emirate pentru a-mi cumpăra ceva, dar nu foarte scump. În România, mă voi uita, cred, după o casă“, a spus Simona, care era înscrisă şi la turneul de la Doha (Qatar), unde s-a impus anul trecut, dar la care nu va participa. Organizatorii întrecerii din Qatar au anunţat ieri forfaitul Simonei, din pricina unei accidentări. „Sunt foarte obosită după turneul de la Dubai. Mă dor glezna şi coastele, dar sper să mă recuperez în timp util“, declara Simona, înainte de a lua hotărârea să nu participe. La întrecerea care oferă premii totale de 731.000 de dolari (câştigătoarea va primi 124.000 de dolari şi 470 de puncte WTA), constănţeanca fusese desemnată cap de serie numărul 2, după Petra Kvitova (Cehia). Simona fusese acceptată direct în turul doi (optimile de finală), iar prima sa adversară urma să fie învingătoarea dintre Alize Cornet (Franţa, locul 19 în lume) şi o jucătoare venită din calificări. Anul trecut, Halep era cap de serie numărul 7, iar în finală a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angelique Kerber, din Germania, a şasea favorită.

Horia Tecău, meci contra lui Roger Federer

Tenismenul constănţean Horia Tecău şi partenerul său de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, se vor confrunta în turul întâi al turneului de la Dubai cu perechea elveţiană Roger Federer - Michael Lammer, care a primit un wild-card pentru tabloul de dublu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii