Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adversar de marcă pentru FC Viitorul II în Cupa României Cristian Cămui - „E o bucurie pentru copii“ (galerie foto)

ro

10 Sep, 2015 00:00 1659 Marime text
FC Viitorul II, echipă nou-promovată în Liga a III-a, s-a calificat în „16“-imile de finală ale Cupei României, fază a competiţiei în care va întâlni o echipă din Liga 1.

Jucătorii pregătiţi de Cristian Cămui şi Constantin Fălină au ajuns la această performanţă după ce au eliminat în turul V al Cupei Delta Dobrogea Tulcea, şi ea echipă din eşalonul trei. Meciul s-a disputat pe stadionul Orăşenesc din Ovidiu, iar Viitorul II s-a impus cu 5-2 (Cristian Ene 11, 16, 80, Ionuţ Vînă 67 - din penalty, Florinel Coman 88 / Marius Jianu 29, Claudiu Dragu 42). Partida a avut şi un moment cheie, în minutul 74, la scorul de 3-2 în favoarea gazdelor, când Delta Dobrogea putea egala din nou, la 3, dar Arpad Tordai a apărat penalty-ul executat de Marius Jianu.
Au evoluat formaţiile: FC Viitorul II (antrenori, Cristian Cămui şi Constantin Fălină) - Tordai - Rogoza, Kilyen, Vasiu (46 Ghiţă), Panait - Casap (46 Vînă), Trancă, Dumitrescu (46 Iani) - Ciobanu, C. Ene, Cicâldău (83 Coman); Delta Dobrogea Tulcea (antrenori, Mihai Guliu şi Norbert Niţă) - Gordin - Filip, Cioplîntă, Fl. Popa, Carabela - Dragu (55 Husein), Pop, Apostol, V. Creţu - N. Creţu (61 Vezan), Jianu.

La Viitorul II a jucat un singur senior

„După scor, pare o victorie lejeră, dar nu a fost chiar aşa. De la 0-2, adversarul, unul puternic, experimentat, a revenit şi a egalat. Ne-am impus pe final. Delta are jucători care au activat mult timp la Liga 1 şi la Liga a 2-a. Noi am jucat numai cu juniori, singurul senior, care a intrat pe parcursul meciului, fiind Vînă. A fost un meci frumos, cu faze de poartă şi cu goluri multe. Victoria noastră e meritată. În următorul meci vom întâlni o echipă de Liga 1. E o bucurie pentru copii. Jucând cu un asemenea adversar, înseamnă că au valoare. Nu am nicio preferinţă în privinţa formaţiei pe care o vom întâlni, în primul eşalon toate sunt valoroase. Noi încercăm să jucăm cât mai frumos şi mai corect. Ne pregătim zi de zi ca să arătăm la jocuri lucruri bune“, a declarat Cristian Cămui. La meciurile din „16“-imi (programate în perioada 22 - 24 septembrie) vor participa cele 18 echipe calificate din turul cinci plus cele 14 formaţii din Liga 1. Vineri, 11 septembrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea partidelor din „16“-imi.

Mihai Guliu - „Ne-au umilit“

„Înainte de meci, le-am spus că vom avea o partidă foarte grea. Ei au crezut că, dacă întâlnesc copii de 17 - 18 ani, e uşor. Pur şi simplu ne-au umilit. Ne-au bătut fără drept de apel. În loc să dăm noi gol, au dat ei, au făcut 4-2, iar apoi 5-2. Acesta e fotbalul, nu înscrii când trebuie, plăteşti. Ne-am fi dorit să jucăm şi noi cu o echipă de Liga 1 în Cupa României, dar ne-am poticnit în faţa unei formaţii adevărate, bine pregătită, formată din cei mai buni fotbalişti din ţară la vârsta lor. Ne-au predat o lecţie de fotbal s-o ţinem minte cât vom trăi“, a spus şi Mihai Guliu.

Cristian Ene - „Sunt extrem de fericit“

Marcator a trei dintre cele cinci goluri ale FC Viitorul, Cristian Ene a arătat: „A fost foarte bine, sunt extrem de fericit că am reuşit să marchez trei goluri. Însă cel mai important e că echipa a câştigat şi că ne-am calificat în faza următoare. Am meritat victoria. Nu contează pe cine vom întâlni din Liga 1, tot ce ne dorim e să avem meciuri puternice în picioare. La 2-0, am arătat totuşi lipsă de experienţă, însă, în cele din urmă, am reuşit să ne impunem“.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii