Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum 22 de ani Cum a ajuns la Constanța George Buricea și primul său meci în tricoul HC Portul. Partidă de neuitat!

ro

16 Apr, 2020 00:00 5530 Marime text

Pe pagina de Facebook a echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a fost postată o imagine din anul 1998 cu formația HC Portul Constanța, precursoarea HCM Constanța, cea care, apoi, după ce s-a desființat , a fost urmată în handbalul constănțean și românesc, în 2015, de HCDS.

„Așa a-nceput totul. Portul Constanta, 1998. Poză din primul an, în liga a doua. Echipa a promovat chiar din acel sezon. Pe câți dintre cei din poză îi recunoașteți? Vă ajutăm și noi puțin: George Buricea (n.r. încă jucător, la 40 de ani, la HC Dobrogea Sud, dar și antrenor secund) e al treilea pe rândul de jos“, este mesajul clubului. HC Portul a promovat din seria întâi a Diviziei A în Liga Națională la finele sezonului 1997/1998. Ulterior, s-a numit HC Constanța, iar din 2002 i-a adus mari performanțe orașului de la malul mării, dar și României, sub numele HCM Constanța.
În imaginea prezentată apar: pe rândul de sus, de la stânga la dreapta - Ion Crăciun (antrenor), Cosmin Nicolae, Adrian Moise, Silviu Băiceanu, Eden Hairi, Adrian Racovițan, Lucian Pălimariu, Ștefan Nanu, Enis Murtaza, Mihail Făgărășan (antrenor); pe rândul de jos, de la stânga la dreapta - George Vasile, Mihai Marin, George Buricea, Florin Cazan, Marius Chiriac, Marius Făgărășan.
 

Mi-au propus să vin la Constanța, dar eu aveam contract“

George Buricea a povestit, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud, cum a ajuns la Constanța, la HC Portul, acum 22 de ani: „Eram coleg la lotul național de tineret cu Băiceanu și Murtaza, iar antrenori la Constanța erau domnii Mihail Făgărașan, Dumnezeu să-l ierte!, și Ion Crăciun. Băieții le-au spus despre mine și au venit să mă vadă la Vâlcea, unde aveam un turneu de calificare la U21. Mi-au propus să vin la Constanța, dar eu aveam contract. Eram în ultimul an la juniori, însă jucam deja la seniori, în liga a doua, pentru Galați, care se bătea cu Constanța pentru promovare. Au discutat cu decanul facultății de sport la Galați, au plătit la vremea aceea cam 2.000 de dolari și un rând de echipament și așa s-a făcut transferul. Din vara lui 1998 am ajuns la Constanța, care promovase în Liga Națională. Și aici am rămas“.
 

Era galeria mea personală“

Întrebat despre cele mai frumoase meciuri ale carierei sale, George Buricea a situat printre ele și partida sa de debut la HC Portul. „Sunt multe. Nu pot să uit primul meci la Constanța, cu HC Portul, în Liga Națională, în 1998. Jucam cu Bacău. Au venit de la Brăila să mă susțină familia și mai mulți suporteri. Era galeria mea personală. Aveam emoții mari, eram niște copii de 18, 19 ani. Și am câștigat“, a arătat George, potrivit sursei citate.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.


Citește și:

Marele antrenor din Constanţa Mihail Făgărăşan a urcat la ceruri „Viaţa fără el nu mai are rost“

Nurhan Ali - „Suntem victime colaterale“ HCM Constanţa va deveni amintire, se va înfiinţa un club nou

Handbalul constănţean continuă în competiţie HC Dobrogea Sud Constanţa a apărut pe Facebook (galerie foto)

HC Dobrogea Sud. Revenirea lui George Buricea „Ciro mi-a spus - «Cel mai bun transfer acum este să intri tu pe teren»“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii