Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Hagi 2006, campioană naţională Antrenorul Mihai Stere - „Obiectivul nostru e ca rezultatele să vină în urma unui joc bun“ (galerie foto)

ro

21 Dec, 2015 00:00 2422 Marime text


Academia Hagi 2006 s-a încoronat campioană naţională, la capătul turneului final al Memorialului „Gheorghe Ola“, care s-a desfăşurat la Focşani. În finala mare, echipa pregătită de Mihai Stere (antrenor) şi Constantin Mareş (director coordonator) a dispus, la penalty-uri, de gazdele de la CSM Focşani.
 
La final, a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia organizatorii au oferit trei premii speciale. Toate acestea au fost adjudecate de jucătorii Academiei Hagi: cel mai bun portar - Alberto Cimpoeşu; golgheterul turneului - Luca Băsceanu (patru reuşite); cel mai bun jucător al turneului - Ionuţ Cercel.
 
„A fost frumos, dar ce e frumos e şi greu. Au participat primele opt echipe din ţară şi am căzut într-o grupă grea. Copiii au trecut peste înfrângerea din primul joc şi au evoluat cu multă ambiţie. La acest turneu, noi ne-am propus să facem meciuri frumoase şi să jucăm fotbal. Ne interesează ca rezultatele să vină în urma jocului, ceea ce am reuşit. Munca de la antrenamente a dat roade. Finala a fost foarte tensionată, însă în toate meciurile au fost aşa“, a declarat Mihai Stere.

Cea mai bună echipă din turneu

Lotul campioanei Academia Hagi 2006 care a participat la turneul final al Memorialului „Gheorghe Ola“ a fost format din: Alberto Cimpoeşu, Andrei Maer - portari; Cătălin Cusmenco, Cosmin Irimia, Dan Teşilă, Mihai Radu, Albert Ciucă, David Poturlu, Ionuţ Cercel, Alex Alexandru, Luca Băsceanu, Eduard Gordin, Luca Sipoş, Alexandru Mititelu - jucători de câmp.
 
„Turneul a fost foarte greu, cu echipe puternice. Ştiam acest lucru, iar cu unele dintre adversare ne mai întâlniserăm şi cu alte ocazii. În faza grupelor, am pierdut un joc, din pricina unor greşeli individuale şi a emoţiilor debutului, însă, pe parcurs, copiii şi-au revenit. Am reuşit să practicăm un joc foarte tehnic, cu pase şi combinaţii foarte multe, ceea ce i-a surprins pe adversari. Acest titlu este o reuşită deosebită. Toată lumea a recunoscut că am fost cea mai bună echipă din turneu“, a spus şi Constantin Mareş.

Ce spun Luca Băsceanu, Davi Poturlu şi Eduard Gordin

„A fost destul de greu, dar a ieşit bine până la urmă. În ciuda eşecului din prima dispută, am crezut până la final că vom ieşi campioni. În finală a fost foarte greu. Sunt extrem de mulţumit de această performanţă“, a arătat Luca Băsceanu. „Este foarte frumos să fii campion. Turneul de la Focşani a fost dificil, participând echipe redutabile. Nu ne-am lăsat influenţaţi de înfrângerea din disputa de debut şi ne-am concentrat să jucăm şi mai bine. În finală, nu mi-a fost teamă că am putea pierde titlul, chiar dacă au fost lovituri de departajare”, a precizat David Poturlu.
 
Eduard Gordin a declarat: „Ne-a fost destul de greu, dar am putut să câştigăm. I-am surprins pe adversari cu pase şi cu combinaţii. Finala a fost grea, însă nu am crezut nicio clipă că vom pierde“.
 
Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii