Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A venit ordinul de la Ministerul Tineretului și Sportului Sorin Bașturea, director interimar la CS Farul Constanța

ro

07 Dec, 2017 00:00 3889 Marime text
După ce Ilie Floroiu și-a încheiat activitatea în fruntea Clubului Sportiv Farul Constanța (prin ieșirea la pensie, după împlinirea vârstei de 65 de ani), prerogativele și atribuțiile de conducere au fost preluate, ca director interimar, timp de o lună, de Sorin Bașturea, director adjunct până acum.
 
În acest sens, la club a sosit și ordinul de la Ministerul Tineretului și Sportului, în subordinea căruia se află CS Farul. În vârstă de 51 de ani, Sorin Bașturea este fost atlet, iar la CS Farul, ca angajat, se află de pe 10 octombrie 1990. Întâi a fost gestionar, administrator și casier, iar din 1997 activează în structura de conducere, întâi ca vicepreședinte, iar până în prezent fiind director adjunct. Născut la Constanța, Sorin Bașturea a fost legitimat, la CS Farul, ca sportiv, din anul 1976, fiind descoperit de Mioara Mihai, la Școala nr. 6, unde a funcționat prima clasă specială de atletism din România.
 
Din 1981 a trecut în grupa pregătită la CS Farul de Ion Veliciu. Bașturea este multiplu campion național de juniori la probe combinate. Pe perioada stagiului militar, a activat la Steaua București (1984-1985), după care a revenit la CS Farul, pe care l-a mai reprezentat până în 1989. Ultima parte a carierei de sportiv și-a desfășurat-o la CFR Constanța, din 1989 și până când a fost angajat la CS Farul.

Oferte de la doi primari 

Pe mai departe, pentru desemnarea persoanei care va ocupa funcția de director plin al CS Farul, sunt, din punct de vedere legal, două posibilități: fie să se desfășoare, în termen de până la șase luni, un concurs pentru acest post, fie să fie numit, detașat, în continuare Ilie Floroiu. Fostul mare atlet încă nu a decis ce va face în continuare. El și-a depus dosarul de pensionare și se gândește bine asupra activității viitoare, dacă va mai activa în sport sau nu. La festivitatea care a marcat ziua sa de naștere și ieșirea la pensie, Floroiu a primit și oferte de la doi primari, cel al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și cel al sectorului 5 din București, Daniel Florea, de a le fi consilier. „După o perioadă de odihnă, voi vedea ce voi face, pe ce cale o voi lua“, a declarat Ilie Floroiu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii