Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A primit cetăţenia Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, concurează, cu echipa Suediei, la Campionatul Mondial de Taekwondo (galerie foto)

ro

09 Mar, 2018 00:00 8519 Marime text
Sportiva Maria Butcaru, originară din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, va participa, în calitate de componentă a echipei naţionale a Suediei, la Campionatul Mondial de Taekwondo WT la juniori.
 
Întrecerea se desfăşoară în perioada 9 - 13 aprilie, în Tunisia, la Hammamet, iar Maria Butcaru va evolua la categoria 52 kg. Aflată în Suedia, la Goteborg (alături de familie), din toamna lui 2014, sportiva care are acum 13 ani (va împlini 14 ani în luna octombrie) se pregăteşte la clubul WTF Lejon Taekwondo, unde antrenor-coordonator este un maestru iranian, Ahmed Talabani. Maria a fost cooptată în lotul naţional al Suediei după ce a primit cetăţenia acestei ţări. În 2017, constănţeanca a devenit campioană a Suediei la junioare, dar a avut rezultate deosebite şi la concursurile internaţionale, printre care se numără Cupa Scandinaviei, de la Trelleborg (Suedia), la care a cucerit aurul, Openul Belgiei, de la Lommel (argint), Openul Olandei, de la Eindhoven (bronz) sau Openul Germaniei, de la Hamburg (bronz).
 

Din Slovenia în Olanda

 
De curând, tânăra luptătoare a participat, la Maribor, şi la a zecea ediţie a Openului Sloveniei, o competiţie clasificată G1. Maria a câştigat primele două meciuri, iar în al treilea a pierdut în faţa unei sportive din Grecia. „A fost primul concurs internaţional al Mariei la categoria junioare, astfel că am fost mulţumiţi de evoluţia ei“, a spus mama campioanei, Ioana Butcaru, care e profesor de educaţie fizică şi sport la o unitate de învăţământ din Goteborg. Astăzi, Maria pleacă în Olanda, pentru o nouă întrecere internaţională G1, care se va desfăşura la Eindhoven, pe 10 şi 11 martie.
 

Lansată de CSC Mihail Kogălniceanu

 
Maria Butcaru a fost lansată pe orbita performanţei de Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, la a cărei secţie de Taekwondo WT activează antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Emanuela Badea.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
„Şi-a dorit foarte mult să câştige“ Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, campioană a Suediei la Taekwondo (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii