Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Liviu Andrei Cocoş, băiatul din Constanţa bolnav de leucemie, în sprijinul căruia rugbyştii au lansat, în 2015, o campanie umanitară

ro

01 Jul, 2017 01:18 20404 Marime text
Liviu Andrei Cocoş, băiatul din Constanţa bolnav de leucemie limfoblastică acută, pentru care rugbyştii de la echipa de old-boys Rechinii Constanţa au lansat, în 2015, o campanie umanitară, „Jucăm pentru Liviu Andrei“,  a pierdut bătălia cu boala, la numai 15 ani, stingându-se din viaţă acasă, la Constanţa!
 
Impresionaţi de drama pe care o trăiau Liviu Andrei Cocoş, mama sa, Ionela Ţigănilă, şi cei apropiaţi, sportivii i-au sărit în ajutor copilului, ajutându-l prin diferite mijloace şi făcând cunoscut necazul său, pentru ca puştiul să fie sprijinit şi de alte persoane. 
 
Pe 5 decembrie 2015, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, a avut un triunghiular la rugby, la care au participat Rechinii Constanţa, CS Năvodari şi Tomitanii Constanţa, ocazie cu care cei implicaţi în acţiune, dar şi spectatorii şi alţi oameni cu suflet mare au contribuit cu bani ori cu alte produse de strictă necesitate pentru copil şi mama sa. Liviu Andrei a dat lovitura de start a turneului şi a marcat simbolic primul eseu.  
 
Demersul rugbyştilor de la Rechinii a avut ecou şi la alte cluburi sportive. Au contribuit şi micii rugbyşti de la CSC Mihail Kogălniceanu, iar FC Farul l-a invitat pe Liviu Andrei să viziteze baza sportivă, să dea lovitura de start la meciul cu Dunărea Călăraşi de la Constanţa şi i-a oferit în dar materiale sportive cu însemnele clubului. 
 
De asemenea, băiatul a fost invitat şi la Cumpăna, la serbarea de Moş Crăciun 2015, organizată la Sala de sport „Elena Frîncu“ din localitate, de Primăria comunei Cumpăna, în colaborare cu Asociaţia Sportivă Victoria Cumpăna si cu Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa. Alături de micii rugbyşti de la Victoria Cumpăna, a fost premiat şi Liviu Andrei, pentru curajul şi puterea de care dădea dovadă în bătălia cu nemiloasa boală.   
 
Vestea morţii băiatului i-a lăsat fără cuvinte, înmărmurindu-i, pe cei care l-au cunoscut, l-au îndrăgit şi ştiu cât de mult a suferit Liviu Andrei Cocoş. 
 
„Adio, suflet blând şi nevinovat! Nu te voi uita niciodată!“
 
„Drum lin printre stele, îngeraş!“
 
„De ce aşa de mult amar şi durere!??“
 
„Ce păcat! Ce tristă lume fără el!“
 
„Rămâi cu bine prietene… Dumnezeu să te odihnească în pace!“
 
„Dumnezeu să-l aşeze lângă dreapta lui pe acest suflet curat. Condoleanţe familiei!“
 
„Nu cred!“
 
„Drum lin în lumină, Andrei!“, au fost câteva dintre mesaje. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:


„Curaj, Liviu Andrei Cocoş!“ Acţiunea caritabilă iniţiată de rugbyşti l-a impresionat pe băiatul bolnav de leucemie (galerie foto+video)

Drama Ionelei Ţigănilă, grefier-arhivar la Judecătoria Constanţa Rugbyştii, campanie umanitară pentru un copil bolnav de leucemie

Ajutor de la sportivi pentru un copil bolnav de leucemie Ionela Ţigănilă - „A fost groaznic să-mi văd băiatul imobilizat la pat“ (galerie foto)

Campanie umanitară la Constanţa Cadouri de la FC Farul pentru Liviu Andrei Cocoş, băieţelul bolnav de leucemie (galerie foto)

Serbarea de final de an Rugbyştii campioni şi Liviu Andrei Cocoş, premiaţi la Cumpăna (galerie foto)

Liviu Andrei Cocoș, băiatul bolnav de leucemie, a dat lovitura de start a meciului Farul-Dunărea Călărași

Editorial Jucăm pentru un suflet chinuit, Liviu Andrei Cocoş!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii