Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A jucat în Cupa UEFA-Intertoto Fostul fotbalist al Farului Marius Soare a revenit pe teren la Olimpia Constanţa

ro

01 Oct, 2014 00:00 6225 Marime text
Susţinută de sindicatul RAJA Constanţa, echipa de fotbal Olimpia s-a înscris în Liga a V-a, iar jucătorii se bucură că fac mişcare şi se relaxează la sport, duminică de duminică

Printre echipele nou-venite în Liga a V-a de fotbal a judeţului Constanţa în stagiunea 2014/2015, se numără şi Olimpia Constanţa. Formată din jucători de la echipa de old-boys, dar şi din câţiva mai tineri, Olimpia îl are în colectivul organizatoric şi pe Cornel Turcu, fost fotbalist la FC Farul şi la Oţelul Galaţi, dar şi antrenor la mai multe formaţii. De asemenea, în prima etapă din acest sezon a jucat pentru Olimpia şi Marius Soare, care a evoluat, şi el, la Farul.
 
Echipa de fotbal evoluează în Seria Est a Ligii a V-a, iar componenţii ei sunt adepţi ai mişcării şi ai exerciţiului fizic, câştiguri certe asupra sănătăţii. „Cine vrea să facă mişcare este binevenit. Ne-am înscris în campionat cu o săptămână înainte de start şi ne întâlnim doar duminica, la meci. O parte dintre jucători sunt componenţi ai formaţiei de old-boys Olimpia, dar din echipă fac parte şi fotbalişti mai tineri. Activitatea este susţinută de sindicatul RAJA Constanţa. Încercăm să formăm un nucleu de jucători dintre cei care activează la RAJA. În acest an, nu avem ca obiectiv promovarea, pentru că la Liga a IV-a trebuie şi echipă de juniori, dar în viitor se poate discuta şi de aspiraţii mai înalte. Am putea avea chiar o acţiune sportivă întinsă pe mai multe ramuri, echipa de fotbal fiind primul pas“, a declarat Cornel Turcu, unul dintre cei care se ocupă de echipă, fiind managerul acesteia.

Ionuţ Astanei şi Claudiu Moraru, printre jucătorii tineri

Dintre cei mai tineri care s-au aflat în teren pentru Olimpia Constanţa se numără Ionuţ Alexandru Astanei (25 de ani), Claudiu Moraru (27 de ani) - fost junior al Farului şi Marius Soare (27 de ani) - fost jucător al seniorilor Farului, pentru care a jucat şi în Cupa UEFA-Intertoto, în 2006, pe vremea antrenorilor Lucian Marinof şi Momcilo Vukotic. Mijlocaş de meserie, Marius a fost nevoit să renunţe prematur la fotbalul de mare performanţă, din pricina unei accidentări grave. „Marius Soare a evoluat pentru Olimpia doar în etapa întâi, în partida cu Şcoala de Fotbal Mangalia, jucată pe terenul nostru şi încheiată la egalitate, 4-4. Marius încă are execuţii şi viziune a jocului, însă a întâmpinat probleme la ligamente şi nu a mai putut intra apoi pe teren în restul rundelor. Până acum, am disputat cinci meciuri”, a mai spus Cornel Turcu. „Mersesem la Olimpia pentru mişcare, însă m-am lovit la piciorul stâng. Îmi pare rău, dar acesta e norocul meu în fotbal. În schimb, Claudiu Moraru, fost coleg cu mine la juniorii Farului, la grupa 1987 pregătită de regretatul Sevastian Iovănescu, a rămas, a jucat şi săptămâna trecută. Claudiu e acum antrenor la Şcoala de Fotbal Farul 2010”, a declarat Marius Soare. Olimpia susţine partidele de acasă la Constanţa, pe terenurile „Voinţa” sau „Metalul”.

Cornel Turcu a fost coleg la Callatis cu Bumbescu

În vârstă de 51 de ani, Cornel Turcu este nepotul fostului mare fotbalist al Farului Mihai Turcu (antrenor, până de curând, la Şcoala de Fotbal Farul 2010). Ambii sunt născuţi la Nucet, în judeţul Dâmboviţa, iar Cornel, care era fundaş lateral pe ambele benzi ale terenului, a jucat şi el la Farul. Alte echipe din CV-ul său sunt CS Târgovişte (unde a debutat în prima divizie, la 19 ani, şi unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Mario Agiu, Aelenei, Greaca, Pitaru, Marcel Lică sau Silviu Dumitrescu), Oţelul Galaţi, Conpref Constanţa, Callatis Mangalia (formaţie antrenată pe atunci de Mihai Stoichiţă şi cu Adrian Bumbescu în lot) şi Dunărea Galaţi. De la această ultimă echipă a agăţat ghetele în cui, în 1994 (la 37 de ani), în urma unor probleme de sănătate. La clubul gălăţean a debutat ca antrenor, la juniori, ulterior lucrând şi la seniori. Tot de la Dunărea i-a lansat la seniori pe Daniel Orac şi pe Cristian Coconaşu. A mai fost tehnician la Centrul de copii şi juniori al Midiei Năvodari, la ITC şi la Electrica Constanţa. A activat şi ca observator la Liga a 3-a, renunţând însă la această activitate pentru că nu-i mai permitea timpul. Din anul 2004, deţine licenţa A de antrenor.
 
Sursa foto1: liga2.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii