Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Campionatul Naţional 2013 Dincă Steriu, acelaşi meseriaş la masa de biliard

ro

18 Mar, 2013 00:00 2405 Marime text
Constănțeanul Dincă Steriu a încheiat pe locul întâi, sâmbătă, prima etapă zonală dobrogeană a Campionatului Național de biliard, ediția 2013, desfășurată la Complexul Lake View din Constanța. După peste şapte ore de dispute de bun nivel (chiar excelent, în câteva cazuri), clasamentul a fost următorul: 1. Dincă Steriu - 950p, 2. Vali Scupra (campionul național de juniori) - 800p, 3. Paul Neumann - 725p, 4. Adrian Scupra - 650p, 5-6. Cristi Pirujinschi şi Silviu Ianoș - 575p, 7-8. Ionuţ Iordan şi Daniel Stere - 500p, 9-10. Victor Mădârjac şi Bogdan Borcan - 450p.
Dincă Steriu a evoluat foarte bine, reconfirmându-şi supremaţia pe plan local. În cele patru meciuri disputate a cedat doar şase jocuri. Alți remarcați au fost Paul Neumann, Cristi Pirujinschi (surprizele zilei), dar și juniorul Adrian Scupra, care, profitând de ziua mai puţin inspirată a „veteranilor” Bogdan Borcan şi Ionuţ Iordan (eliminaţi neaşteptat de rapid din competiţie, de Neumann şi Pirujinschi), a urcat până în finală, adunând puncte preţioase, care ar putea să-l ajute să participe şi în acest an în finala seniorilor. Prin clasarea lor în finala naţională de anul trecut, Steriu şi Vali Scupra au contribuit decisiv la situarea biliardului dobrogean pe locul doi în clasamentul pe regiuni, în 2012. Ocupantului locului patru la etapa de sâmbătă, de la Constanţa, Adrian Scupra, se anunţă şi el unul dintre pretendenţii la locurile care vor asigura prezenţa în finala naţională.    
Ca şi anul trecut, Campionatul Naţional de biliard este structurat pe şase etape zonale şi una finală, deosebirea fiind că acum trei dintre runde se joacă la Bila 9, iar celelalte trei, dar şi finala naţională, la Bila 10. La startul ediţiei din acest an a Naţionalelor s-au aliniat zece constănţeni. Gazda etapelor zonale dobrogene este, ca şi în 2012, Lake View Constanţa, iar pentru prima etapă s-a alăturat organizatorilor (Federaţia Română de Biliard-Pool şi Lake View) şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, care a oferit cupe şi diplome pentru primii trei clasaţi. Următoarea etapă se va desfășura la sfârşitul lunii aprilie, urmând a se juca la Bila 10.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii