Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fost un derby adevărat“ HC Dobrogea Sud a trecut de Minaur Baia Mare, iar acum așteaptă meciul cu viceliderul CSA Steaua

ro

12 Oct, 2021 00:00 2359 Marime text
 

 
  • În etapa a șasea a Ligii Naționale, HCDS a învins Minaur cu 26-22 (13-14), echipa de pe litoral având după această confruntare patru victorii și un eșec în cinci meciuri jucate până acum în campionat.
  • Tânărul portar Gabriel Preda a remarcat sprijinul suporterilor și a mărturisit că s-a simțit deosebit auzindu-i cum îi scandează numele.
  • HC Dobrogea Sud va susține următorul meci de campionat joi, 14 octombrie, de la ora 18.00, la Constanța, cu CSA Steaua București.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a trecut cu bine de primul act al dublei „de foc“ de la Constanța, cu Minaur Baia Mare și CSA Steaua București. „Delfinii“ au învins la patru goluri formația maramureșeană, iar joi, 14 octombrie, se vor duela pe litoral cu echipa din capitală, a doua clasată și cu punctaj maxim până în prezent.
 
În etapa a șasea a Ligii Naționale, HCDS a învins Minaur cu 26-22 (13-14), echipa de pe litoral având după această confruntare patru victorii și un eșec în cinci meciuri jucate până acum în campionat. „Echipa antrenată de Djordje Cirkovic și George Buricea a înfruntat un adversar redutabil, care a venit să se bată pentru puncte la Constanța. «Delfinii» au condus cu 10-8 după primele 20 de minute, dar Minaur a încheiat prima repriză în avantaj, scor 14-13. De la vestiare a ieșit o echipă mult mai montată, iar lucrurile au stat diferit în repriza secundă. Puștiul Gabriel Preda (19 ani) l-a înlocuit cu succes între buturi pe Dani Vasile și a reușit o serie de parade spectaculoase, care au tăiat elanul băimărenilor. Revenit după accidentarea care l-a ținut pe tușă în precedentele două partide, Chikovani a arătat multă poftă de joc și a marcat câteva goluri importante după pauză“, se arată pe site-ul oficial al echipei constănțene.
 
„Este o senzație minunată. Extraordinar!“
 
Tânărul portar Gabriel Preda a remarcat sprijinul suporterilor și a mărturisit că s-a simțit deosebit auzindu-i cum îi scandează numele. „A fost o victorie muncită. Adversarii ne-au pus destul de multe probleme la început, dar ne-am revenit pe parcurs și am gestionat totul cum trebuie. Am fost motivat, am vrut să ajut echipa cât pot de mult și se pare că am reușit. Suporterii au fost extraordinari și ne-au încurajat. Este o senzație minunată să-i văd, să-i aud cum îmi strigă numele. Extraordinar!“, a declarat handbalistul, potrivit aceleiași surse.
 
„Am meritat să câștigăm“
 
Antrenorul principal al HCDS, Djordje Cirkovic, a subliniat că, după ce oaspeții au jucat ireproșabil în prima jumătate de oră, formația de pe litoral și-a revenit după pauză. „A fost un derby adevărat. Au o linie de 9 metri redutabilă. Au început foarte bine meciul și au jucat practic fără greșeală în atac în primele 30 de minute. Noi am avut ceva probleme în apărare, dar în repriza a doua ne-am revenit. Preda a reușit cinci - șase parade și nu am mai greșit atât de mult în atac. Am controlat ritmul jocului. Este o victorie muncită. Am meritat să câștigăm. Am luat trei puncte, asta este cel mai important“, a precizat tehnicianul sârb.
 
Diferența a făcut-o Gabriel Preda
 
Principalul lui Minaur, Alexandru Sabou, fost jucător la HCM Constanța, este de părere că diferența a făcut-o portarul Gabriel Preda. „Am fost conduși cu unul - două goluri în prima repriză, dar am găsit soluții. În repriza a doua, din minutul 42 s-au dus la patru – cinci goluri. Eu zic că diferența a făcut-o portarul cel tânăr, a avut cinci parade unu la unu cu jucătorii noștri. Nu am mai avut timp să revenim. Sunt mulțumit de atitudinea băieților mei. Au arătat dăruire, dar se pare că, la ora asta, atât putem. Trebuie să ne dorim mai mult, să muncim mai mult“, a punctat fosta extremă stânga.
 
Clasament strâns
 
HC Dobrogea Sud va susține următorul meci de campionat joi, 14 octombrie, de la ora 18.00, la Constanța, cu CSA Steaua București, a doua clasată și, alături de liderul Dinamo, singura echipă cu punctaj maxim din Liga Națională până în prezent. Steaua a câștigat toate cele cinci meciuri jucate, în etapa a șasea dispunând în deplasare de Universitatea Cluj, scor 30-20 (14-10). Cu 12 puncte în cinci meciuri, HCDS ocupă locul cinci, însă clasamentul e foarte strâns în acea zonă, echipele clasate între locurile 3-7 având toate câte 12 puncte. Meciul HCDS - CSA Steaua e o restanță din etapa a patra.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud) 
 
Citește și:

 
HC Dobrogea Sud a învins Minaur Baia Mare la Constanţa. La pauză, au condus oaspeţii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii