Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost înscăunat noul antrenor al Viitorului

ro

12 Sep, 2013 00:00 4206 Marime text
Noul antrenor principal al echipei de Liga 1 FC Viitorul Constanţa, care îi urmează în funcţie lui Cătălin Anghel, este Bogdan Argeş Vintilă, antrenor secund pe vremea fostului tehnician. În vârstă de 41 de ani, Vintilă este bucureştean şi a jucat fotbal, ca portar, până la 37 de ani şi jumătate, la Metalul Bucureşti, FC Argeş (nouă sezoane), Rapid, FC Naţional, Bursaspor şi Concordia Chiajna, ultima sa echipă. De asemenea, a fost şi în curtea Stelei. Ca antrenor, a pregătit-o pe Concordia Chiajna, dar a fost şi secundul lui Gică Hagi la Galatasaray Istanbul. La Academia Hagi este de mai mulţi ani, iar acum, după ce fostul principal Cătălin Anghel şi-a dat demisia, oficialii Viitorului au decis să meargă pe mâna unui tehnician care ştie bine echipa. Ieri, Anghel şi FC Viitorul au reziliat pe cale amiabilă contractul.

„Bogdan Vintilă va avea acelaşi obiectiv ca şi Anghel, clasarea pe unul dintre locurile 1-10. Contractul său e pe perioadă nedeterminată. Noi suntem consecvenţi în a păstra antrenorul mult timp. Chiar şi despărţirea de Cătălin a venit din dorinţa lui, nu a existat o presiune din partea noastră. Vreau să-i mulţumesc fostului tehnician pentru activitatea, îndelungată, pe care a avut-o la noi. Practic, el s-a identificat cu echipa Viitorul, pe care a promovat-o de două ori. Îi urăm baftă şi carieră îndelungată. Cât a fost la noi, a dovedit că este unul dintre antrenorii de succes ai noului val”, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei Hagi. Bogdan Vintilă va debuta ca antrenor al Viitorului în Liga 1 luni, 16 septembrie, la partida de pe teren propriu cu FC Botoşani, care se dispută în etapa a şaptea a campionatului, de la ora 19.00, în direct la Dolce Sport 1. Echipa constănţeană are un start prost de campionat, acumulând în cinci etape doar două puncte (în urma a două egaluri), golaveraj 2-9. În aceeaşi rundă, nou-promovata Săgeata Năvodari (locul zece, cu opt puncte) joacă în fieful Stelei, sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 21.30 (în direct la Digi Sport 1).  

Gol pentru Macedonia

Mijlocaşul Viitorului Boban Nikolov a înscris din nou pentru echipa naţională Under-21 a ţării sale, Macedonia, în înfrângerea cu 1-2 din deplasare, cu Norvegia, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret din 2015. Nikolov a punctat în minutul 72, în momentul în care Norvegia U-21 conducea cu 2-0. Nikolov are o eficienţă de individiat la reprezentativa Macedoniei: două meciuri, două goluri. Precedentul gol a fost în amicalul cu echipa similară a Serbiei (1-4), meci disputat pe 14 august 2013.

Dublă Mihai Roman la tineret

Atantul Săgeții Năvodari Mihai Roman II a marcat ambele goluri ale echipei naționale Under-21 a României, care a pierdut cu 2-3 meciul cu Muntenegru, jucat în deplasare, la Podgorica, în grupa a 6-a de calificare la turneul final al Campionatului European de tineret, ediţia 2013-2015. Roman a punctat în minutele 59 și 90 (din penalty), gazdele înscriind în minutele 11, 25 și 83. De la Săgeata a mai jucat pentru România Peteleu, în vreme ce Viitorul a fost reprezentată de Buzbuchi, Puțanu, Cârstocea, Năstăsie, Gavra și Băluță. Echipa folosită de selecționerul Bogdan Stelea a fost: Buzbuchi - Nica, Marc (55 Peteleu), Puțanu, Șt. Popescu - Leca, Cârstocea - Năstăsie (78 Gavra), Stanciu (46 Țâră), Băluță - M. Roman II. Clasamentul grupei: 1. Germania - 6p, 2. Muntenegru - 6p, 3. Irlanda - 3p, 4. România - 1p, 5. Insulele Feroe - 1p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii