Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A făcut o greşeală mare, care îl va costa“ Gică Hagi, supărat pe apărarea FC Viitorul după 1-4 cu FCSB (galerie foto)

ro

28 Aug, 2018 00:00 2259 Marime text

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, a cedat la scor, 1-4 (0-1), în meciul susţinut pe teren propriu cu FCSB, în etapa a şasea a Ligii 1. Gazdele au jucat însă în inferioritate numerică aproape tot meciul, după ce Virgil Ghiţă a primit cartonaşul roşu în minutul 5. Chiar şi aşa, condusă cu 2-0, Viitorul a redus din diferenţă şi a fost aproape de a face 2-2, însă a sfârşit prin a ceda la scor.

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a arătat nemulţumit de evoluţia apărării echipei sale din meciul de duminică seară. „Sunt supărat, n-am cum s-o ascund, pentru că apărarea n-a fost la înălţime pe jocul FCSB (care e iute), pe diagonalele ei, la fel cum a fost şi în meciul cu Vitesse. Din păcate, partida a început cu un minus foarte mare pentru noi, o greşeală gravă de dublaj în apărare, ceea ce a dus la acel cartonaş roşu. Eram o echipă care primisem goluri puţine, dar în seara aceasta (n.r. duminică seară) apărarea m-a dezamăgit. Cu o echipă care te pasează şi cu un om în minus, trebuie să muţi repede, cât mai elastic, cât mai iute. Apărarea mea nu s-a mişcat atât de repede la cum pasau ei. A fost destul de lentă şi previzibilă. Aici ne-au depăşit. În schimb, mijlocaşii şi atacanţii au jucat bine, cât au putut. Dar apărarea nu s-a ridicat la nivelul care trebuia“, a arătat Hagi.

„E ultimul acum, stă la coadă“ 

Acesta l-a criticat pe Virgil Ghiţă pentru cartonaşul roşu încasat. „Ghiţă a greşit enorm, eroare mare, nu are nicio scuză, pentru că nu-i debutant. A mai jucat meciuri cu asemenea încărcătură. Trebuia să fie atent. Am lucrat la antrenament aceste lucruri. A făcut o greşeală mare, care îl va costa. E ultimul acum, stă la coadă. Vor juca alţii. Va sta până îşi va prinde locul. Ţi-am dat şansă şi nu poţi face o greşeală elementară, cu atât mai mult cu cât eşti proaspăt, puternic şi joci cu FCSB. Fundaşul tău atacă şi tu nu-l dublezi. Superficial sau greşeală. Să înveţe, că-i tânăr. Dar la noi o să-l vedeţi mai rar acum. Stă la coadă, că am alţii, trebuie să-i bag şi pe ei, e şi Leca. A avut şansa lui. L-am dat pe Hodorogea (n.r. la FC Voluntari) şi l-am ţinut pe el. Am arătat că sunt cu el, dar, din păcate, a comis-o“, a spus managerul tehnic al echipei de pe litoral. 

„Ianis e în formă, uşor-uşor îşi revine“ 

„Regele“ s-a referit în aceiaşi termini critici şi la Lima, şi la Băluţă. „Lima nu strânge a nu ştiu câta oară. Am vorbit cu el, să joace fundaş, i-am explicat ce are de făcut, dar el se ducea în atac, era extremă. Stai că eşti fundaş şi jucăm cu om în minus. Era 2-1, am fost aproape să dăm gol, dar s-a făcut 3-1 şi s-a terminat. Şi Băluţă a făcut un meci slab. Vom vedea ce va fi în continuare. Sunt şi alţii. Mijlocaşii şi atacanţii însă au jucat bine. Sunt mulţumit de ei, în afară de Băluţă. Ceilalţi, Ciobanu, Vână… Cât au alergat… Drăguş a încercat, dar face prea mult individual. Ianis e în formă, uşor-uşor îşi revine. Echipa are nevoie de el“, a precizat Gică Hagi.

Meciul s-a decis la cartonaşul roşu 

Tehnicianul constănţean este de părere că meciul s-a decis la eliminarea lui Virgil Ghiţă. „Am jucat în zece din minutul 5 contra unei echipe foarte bune, tehnică, rapidă, care ştie să te atace. Ştie fotbal mult, a avut controlul meciului permanent, lăsând la o parte cele zece minute în care am arătat că FC Viitorul are talent. Pe ansamblu, ne-a fost greu. E o înfrângere dureroasă, dar asta e, ce să facem, viaţa e făcută şi din astfel de momente, din care sper să învăţăm multe. Fiecare dintre cei care au greşit trebuie să se gândească foarte bine. Sunt meciuri mari, importante, în care trebuie să dovedeşti că eşti bun. Să-şi facă o analiză, ne-o vom face şi noi, antrenorii. Plănuisem ceva, dar totul s-a stricat în acel minut în care am primit cartonaşul roşu. În rest, FCSB a dominat, a avut iniţiativa, a pasat. Noi rar am putut să le facem faţă. În cele zece minute, puteam egala, dar cred că meciul s-a jucat la acea eliminare. În acest moment, FCSB e o echipă foarte bună, dinamică, e bună atât pe atac poziţional, cât şi pe atac rapid, dar şi la faze fixe. Jucătorii ei aleargă mult. Are ritm şi intensitate foarte bune“, a menţionat Gică Hagi.

Episod cu Buzbuchi şi Ştefan Preda 

Mai rar întâlnit într-un meci de fotbal, la FC Viitorul - FCSB 1-4 ambii portari, Cojocaru, respectiv Bălgrădean, s-au accidentat şi au fost schimbaţi, de Buzbuchi, respectiv de Andrei Vlad. Până să intre Buzbuchi, Hagi s-a supărat considerând că portarul său nu e încălzit suficient. „Vlad al lor a intrat bine, iar de al meu, Buzbuchi, mă rugam să se încălzească. Iar antrenorul de portari (n.r. Ştefan Preda) îmi spune că e încălzit. Iar eu zic: «Băi Fane, dar cum? A stat 30 de minute». Făcea doi paşi. Şi a intrat în teren. Băi omule, nu îl încălzeşti! Trebuie să ai spirit, trebuie să intri, să ai nerv. Echipa ta joacă cu FCSB, e greu. Stăm aşa! Aţi văzut cât mă agit, transpir, dar ce să fac, asta e, nu pot fi pasiv, ca unii“, a explicat Hagi momentul.

„Unii trebuie să mă bage în gura lumii“ 

Managerul tehnic al fostei campioane a României e mulţumit că mai multe echipe din Liga 1 au căpitani jucători formaţi de FC Viitorul, însă remarcă în continuare un curent împotriva sa în presa din România. „Satisfacţia e mare că acei căpitani sunt ai mei. FCSB are căpitan de la mine, Craiova la fel, înseamnă că muncesc. Nu stau şi voi face acest lucru şi în continuare. În rest, unii trebuie să mă bage în gura lumii, provocându-mi titluri şi atacuri. Nu mai ştiu cum să facă să fiu hulit. De ce, oare ce le-am făcut? Pe vremea când jucam, i-am făcut fericiţi. Au crescut cu mine. Acum, când acei colegi de-ai dumneavoastră au putere să scrie ce vor, îmi aruncă titluri, să mă facă să mă cert şi să mă bat cu toată lumea. Iar eu muncesc, produc, îmi văd de ale mele. Din când în când, că am personalitate, îmi mai dau din când în când câte o opinie. Opinia lui Hagi. Care a jucat fotbal, a fost în echipa naţională, care antrenează şi a investit în tineri. Care a făcut ce n-a făcut nimeni după Revoluţie. Acelui grup care scormoneşte şi vrea să mă strice, îi spun un singur lucru: nu eu am dus fotbalul românesc aici. Peste tot unde am fost, am vrut să exprim întotdeauna binele, nu răul. Am încercat să fac bine. O să vedeţi, domnilor, acest grup frumos, că, în 2022, 11 o să am în echipa naţională, chiar dacă îi vreţi voi sau nu-I vreţi! Chiar dacă vorbiţi numai rău de ei. Tot ei o să fie, n-aveţi cum s-o întoarceţi! Ştiu că aveţi pixul, certaţi-mă, că acesta e sensul vieţii mele acum! Asta face Hagi, se ceartă cu lumea!”, a punctat Gică Hagi.

Următorul meci, contra campioanei 

În şase meciuri jucate până acum în Liga 1, FC Viitorul a acumulat şapte puncte, având două victorii, un egal şi trei înfrângeri, golaveraj 6-7. În etapa viitoare, duminică, 2 septembrie, de la ora 18.30, FC Viitorul va juca în deplasare contra campioanei en-tire, CFR Cluj. „Meci puternic, în fieful campioanei, îl vom pregăti. Încercăm să facem o partidă bună. Sper să nu fie aceeaşi istorie. Am avut două meciuri acasă, cu Gaz Metan şi FCSB, în care am primit cartonaş roşu“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul s-a duelat cu FCSB la Ovidiu, în Liga 1. Cartonaș roșu în minutul 5 și cinci goluri marcate!

Gică Hagi - „E o părticică a României care nu mă vrea aici! Vreți să mă scoateți din fotbal?”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii