Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 la sută dintre convocaţii la Naţionala mare şi cea de tineret a României sunt actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul

ro

16 Oct, 2018 00:00 2724 Marime text
Aproape 20 de actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul, 18 mai exact, s-au aflat în loturile echipelor naţionale de seniori şi tineret ale României pentru ultimele partide din Liga Naţiunilor, respectiv din preliminariile Campionatului European din 2019.
 
După meciul din Lituania, Naţionala mare a întâlnit duminică Serbia pe Arena Naţională din Bucureşti, într-o partidă cu o miză deosebită, întrucât, în cazul unei victorii, tricolorii treceau pe primul loc în clasamentul din Liga Naţiunilor. Întrecerea s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar cei doi convocaţi de la FC Viitorul, mijlocaşul Tudor Băluţă şi atacantul Denis Drăguş (ambii, din vârstă de 19 ani) au fost titulari. Primul a evoluat pe parcursul întregii partide, în timp ce Drăguş a jucat până în minutul 45, fiind schimbat pentru a intra în joc un fundaş, Nedelcearu, în locul eliminatului Tamaş.
 
Pe teren s-au aflat, din primul minut, alţi patru jucători care au evoluat în trecut pentru FC Viitorul: Răzvan Marin, Cristian Manea (ambii au fost crescuţi şi formaţia la Academia Gheorghe Hagi), George Ţucudean şi Alin Toşca. De asemenea, pe banca de rezerve s-au aflat alţi trei jucători care au fost crescuţi la Academia Gheorghe Hagi şi au evoluat apoi pentru FC Viitorul: Romario Benzar, Florin Tănase şi Alexandru Mitriţă.
 

Ianis Hagi şi Radu Boboc, titulari cu Ţara Galilor

 
Selecţionata de tineret a întâlnit în ultimul meci, la Cluj, Ţara Galilor, pe care a învins-o cu 2-0, în urma acestei victorii România fiind ca şi calificată la turneul final al Campionatului European. În această partidă, au jucat din primul minut alţi doi componenţi ai FC Viitorul, mijlocaşul Ianis Hagi şi fundaşul Radu Boboc. Ianis a evoluat până în minutul 90, în timp ce Boboc a fost integralist. Pe banca de rezerve s-au aflat alţi doi componenţi ai Viitorului, Andrei Ciobanu şi Virgil Ghiţă, ca şi portarul Cătălin Căbuz împrumutat de echipa constănţeană la FC Hermannstadt. De asemenea, de la FC Viitorul a fost convocat şi Alexandru Măţan, iar titulari contra Ţării Galilor au fost alţi trei jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi: Florinel Coman, Dragoş Nedelcu (acum la FCSB) şi Alexandru Cicâldău (component al U Craiova). Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a asistat din tribună la ambele partide. La cele patru meciuri (două la seniori, cu Lituania şi Serbia, două la tineret, cu Ţara Galilor şi Liechtenstein), 40% dintre convocaţi sunt actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul (18 din 45)!

Ultimul pas

 
Aflată pe primul loc în grupa de calificare, Naţionala de tineret susţine astăzi ultimul meci din preliminarii, la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană“, de la ora 21.00, cu lanterna roşie Liechtenstein. Cu un punct obţinut în această partidă, tricolorii mici se califică direct la Euro, întrecere care se va disputa la anul, între 16 şi 30 iunie, în Italia şi San Marino. În ultima etapă, în afară de partida România - Liechtenstein, se mai joacă Portugalia - Bosnia şi Ţara Galilor – Elveţia, iar clasamentul este următorul: 1. România - 21p, 2. Portugalia - 19p, 3. Bosnia - 18p, 4. Elveţia - 19p, 5. Ţara Galilor - 10p, 6. Liechtenstein - 0p.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii