Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

4-0 în deplasare cu Dinamo, a patra victorie la rând a FC Viitorul în Liga 1! Gică Hagi - „Suntem fericiţi, e un moment bun al nostru“

ro

01 Nov, 2017 00:00 3375 Marime text
FC Viitorul a surclasat Dinamo chiar în Ştefan cel Mare şi a ajuns la şapte victorii (patru consecutive) în ultimele nouă confruntări din Liga 1. Campioana en-titre a României a urcat şi în clasament.
 
După FCSB şi CFR Cluj, învinse la Ovidiu, FC Viitorul a mai făcut o victimă de lux în campionat, surclasând cu 4-0 Dinamo chiar la Bucureşti! Meciul era foarte important din perspectiva calificării în play-off, iar, în urma acestei victorii, echipa constănţeană a mai făcut un pas pentru atingerea acestui obiectiv, urcând de pe locul şase pe cinci, cu 26 de puncte, după opt victorii, două egaluri şi şase înfrângeri, golaveraj 21-13.
 
FC Viitorul a adâncit criza de la Dinamo printr-o nouă victorie la scor în Ştefan cel Mare, teren care le prieşte jucătorilor lui Gică Hagi şi pe care marchează mult. În fieful lui Dinamo s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două echipe, 5-1 pe 2 noiembrie 2015, dar FC Viitorul a reuşit în capitală şi alte victorii importante: 3-2 în returul sezonului 2012/2013, 2-1 în primul meci din 2014, 3-2 în ediţia 2014/2015 (pe 7 noiembrie 2014) sau 2-1 în sezonul regulat precedent.

Echipa capătă încredere, curaj şi putere 

Succesul Viitorului cu 4-0 de acum e al patrulea la rând al campioanei României în acest sezon, conturând o serie foarte frumoasă a elevilor lui Hagi, cu şapte victorii în ultimele nouă confruntări de campionat (golaveraj 18-7): 4-0 cu Dinamo în deplasare, 1-0 cu CFR Cluj acasă, 1-0 cu Gaz Metan Mediaş (d), 5-2 cu CSM Poli Iaşi (a), 0-1 cu FC Botoşani (d), 3-0 cu Juventus Bucureşti (a), 1-3 cu Astra Giurgiu (d), 1-0 cu FCSB (a) şi 2-1 cu Chiajna (d).
 
„Suntem fericiţi, e un moment bun al nostru. Ne-am revenit, suntem pe un drum bun. Echipa capătă încredere, curaj şi putere. Mă bucur foarte mult pentru această victorie cu Dinamo, mai ales că l-am obţinut într-o deplasare grea, contra unui adversar puternic, de tradiţie. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ şi să ne gândim în continuare la obţinerea de puncte, că avem nevoie de ele“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, la capătul succesului cu 4-0 din Ştefan ce Mare.

Ce intervenţii a avut Rîmniceanu! 

„Este un rezultat dezastruos pentru noi. Felicit Viitorul, a fost mai bună. Era un meci de şase puncte, era important să câştigăm şi să intrăm în play-off“, a precizat Vasile Miriuţă, antrenorul lui Dinamo, echipă care rămâne în afara poziţiilor de play-off şi după jocul cu FC Viitorul. Gică Hagi a subliniat şi rolul portarului său, Victor Rîmniceanu, în obţinerea acestei victorii. „Fotbalul e făcut din situaţii de joc. La 1-0, Rîmniceanu a scos incredibil două mingi. Probabil a contribuit şi el foarte tare la acest rezultat. Sperăm să continue cât mai mult acest moment bun al nostru. Anul trecut, în tur, am pierdut vreo trei meciuri în minutul 93, după ce am condus şi am avut ocazii. Ţineţi minte şi meciul de anul trecut de acasă cu Dinamo, am avut ocazii multe, le-am ratat şi am pierdut în minutul 93. Aşa e fotbalul, trebuie să-l înţelegem. Ei trec printr-un moment greu, noi prin unul bun. Acum trebuie să ne gândim la următoarele partide“, a punctat „Regele“.

Un trio de atac letal 

Trei dintre cele patru goluri ale echipei de pe litoral din victoria cu Dinamo le-au aparţinut jucătorilor din atacul FC Viitorul, Chiţu, Ţucudean şi Eric. „Fotbaliştii din tripleta noastră de atac sunt valoroşi, puternici şi buni şi au experienţă. Toţi ceilalţi muncesc pentru ei, iar ei ne ajută foarte mult. Eric îşi doreşte, vrea şi e important să faci eforturi. Vrea să revină la o formă fizică foarte bună şi să se simtă bine în teren. Fotbal ştie foarte mult. Mai e departe până la stabilirea echipelor din play-off, mai sunt multe puncte puse în joc şi multe meciuri. Sperăm să mergem pe o linie bună, să luăm cât mai multe puncte şi să fim acolo sus. Părerea mea e că în România campionatul trebuie să aibă 18 echipe. Cred că o ţară mare ca a noastră, cu zone importante fotbalistic, ar trebui să aibă 18 formaţii în Liga 1“, a precizat Gică Hagi. În etapa următoare, FC Viitorul va întâlni pe teren propriu nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18.00. Sepsi ocupă locul 12 în clasament, cu 11 puncte.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii