Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2001. Meciul din Slovenia. Un episod de la hotel. Nemulţumire! Gică Hagi - „Daţi fotografiile, să se vadă ce era acolo!“

ro

17 Dec, 2019 00:00 3373 Marime text

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a făcut unele declarații despre ce s-ar fi petrecut în Slovenia, în 2011, la barajul pentru Campionatul Mondial din 2002, când selecționerul României era Gică Hagi.  
Potrivit lui Dragomir, nemulțumit de unele deficiențe organizatorice la hotelul în care tricolorii urmau să se cazeze, Hagi i-ar fi reproșat cele constatate președintelui Federației Române de Fotbal de atunci, Mircea Sandu, iar acesta, deranjat, ar fi luat decizia ca „Regele“ să nu mai rămână în funcție după baraj, indiferent de rezultatul acestuia. După meciul cu FCSB, de la Ovidiu, Hagi a venit cu un punct de vedere în urma declarațiilor lui Dumitru Dragomir.  
 

„Am acceptat cu inima“

 
„Nu m-au deranjat acele declarații. Fiecare are opinia lui. Eu știu doar că în hol, în mijloc, înainte să intrăm noi înăuntru, era ceva ce nu are nicio legătură cu sportul. Toți jucătorii vedeau acel lucru. Apoi, că se știa dinainte că voi fi dat afară, păi ce, nu am văzut și pașapoartele la ușă? Nu era nicio problemă. Și n-am țipat la nimeni, doar la ofițerul de presă sau la domnul Oache, atât. În rest, am avut o discuție cu Mircea Sandu, era logic. I-am spus că nu e normal ce se vede pe mijlocul holului, în fața recepției. Erați mulți ziariști, cred că aveți fotografii, dați-le să se vadă ce era acolo. Și nu erau mingi de fotbal. Restul, accept. La câte mi se zic, ce să fac? S-a zis că eram dat afară, chiar dacă mă calificam și mă gândesc cât am fost de sprijinit. Văd că tot selecționerii se plâng, dar eu ce să zic? Eram la început, am acceptat cu inima. Toată lumea mi-a zis că e bine, eu am zis că nu, de ce să iau un lucru de pe drum, pe care l-au dus alții până atunci. Dar am zis că e România, iar la cât mi-a dat ea... Recunosc mereu că datorită României am ajuns mare. Scor mereu în relief acest lucru“, a spus Gică Hagi.
 

„Eu nu sunt de vină cu nimic“

 
„Regele“ a precizat că, de acum înainte, va vorbi mai puțin, „pentru că am înțeles că nici nu văd lucrurile bine și comentez prea mult. Voi privi mai mult și mă voi bucura enorm când voi vedea performanțe, la oricine va fi. În rest, vom vedea unde sunterm. Dar știu un lucru, că eu nu sunt de vină cu nimic. Noi, generația noastră, nu am construit asta“.
 

„Tot ce apare de mine e negativ“

 
Hagi e nemulțumit că, în presa din România, i se creează polemică în fiecare zi și tot ce spare de el e negativ. „Îmi văd de bucuria mea de a sta lângă fotbal și de a vedea în fiecare zi fotbal. Îi las pe alții să ducă iar România măcar acolo unde am fost noi. Vorbiți cu ei de acum încolo, eu sunt legendă, nu sunt activ.
 
Cică voi primi un premiu de legendă. Mai am însă până atunci, sunt destul de tânăr, am 50 și ceva de ani. Dar mă dau în linia a doua, iar când vor veni nepoții voi fi în linia a treia. Nu mai mă întrebați, că mi se creează polemică în fiecare zi. Tot ce apare de mine e negativ. Mă întreb încă o dată cu ce am greșit. Poate fac iar un comunicat, cu ce am greșit că am investit în tineri, că m-am întors acasă, că am băgat bani într-o academie. Speranța și gândul meu sunt să apară jucători mai buni ca generația noastră. Cu acest gând mă culc și mă scol“, a arătat managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Gică Hagi „Eu nu vreau să trăiesc cu «nu se poate!». Răul aruncaţi-l la gunoi!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii