Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 dintre cele 12 goluri ale FC Viitorul în Turcia, marcate de jucători crescuţi de Academia Hagi

ro

29 Jan, 2018 16:27 1531 Marime text
FC Viitorul a încheiat cu bine cantonamentul de iarnă, desfășurat în perioada 12-26 ianuarie, la Belek (Turcia). Campioana României a avut în pregătire un lot de 30 de jucători, dintre care 26 de foști sau actuali internaționali. Dintre aceștia, 21 sunt produși de Academia Gheorghe Hagi.

Pe site-ul oficial al FC Viitorul s-a făcut o analiză a acestei perioade. Astfel:

- Au fost condiții foarte bune de pregătire, cu 8 meciuri de verificare, dintre care s-au câștigat 3 jocuri, alte 4 partide s-au încheiat la egalitate și s-a pierdut unul singur: 2-0 cu Jagiellonia (Polonia), 4-2 cu Luch Vladivostok (Rusia), 2-1 cu Cernomorets Odessa (Ucraina), 1-1 cu Skenderbeu (Albania), 1-1 cu Grasshoppers Zurich (Elveția), 1-1 cu Kapaz (Azerbaidjan) și 0-2 cu Galatasaray Istanbul (Turcia).

- S-au înscris 12 goluri în aceste partide și s-au primit 9. Jucătorii crescuți la Academia Gheorghe Hagi au marcat 11 dintre cele 12 reușite din acest cantonament (Cristian Gavra - 3 goluri, Ianis Hagi, Denis Drăguș și Alexi Pitu - câte 2 goluri, Alexandru Cicâldău și Andrei Ciobanu - câte 1 gol). Un gol a fost înscris de noua achiziție Mailson Lima.

- Au fost cooptați și jucători foarte foarte tineri pentru a se acomoda cu complexitatea antrenamentelor și meciurilor de seniori, precum Alexi Pitu (2002), Alexandru Șerban (2001) și Alexandru Pop (2000).

- Jucătorii tineri transferați, Valentin Cojocaru, Ianis Hagi, Mailson Lima și Mihai Voduț, s-au adaptat bine si au avut un randament bun pe toată durata cantonamentului.

- În partidele cu Galatasaray Istanbul și Grasshoppers Zurich, în echipa de start s-au aflat câte 10 jucători din 11 crescuți la Academie.

- Media de vârstă a lotului prezent la Belek a fost de sub 21 de ani. Strategia clubului este de a forma o echipă foarte tânără, competitivă, care va lupta pentru a intra în play-off.

Sursa foto: fcviitorul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii