Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana ultimelor patru ediţii, învinsă la Constanţa Jucătoarele de tenis de masă de la CS Farul, la un pas de medalia de aur în Superligă (galerie foto)

ro

04 Jun, 2018 00:00 3447 Marime text
Echipa feminină de tenis de masă a CS Farul Constanţa a păşit cu dreptul în finala Superligii, învingând pe teren propriu, în manşa tur, redutabila formaţie ACS Dumbrăviţa, campioana ultimelor patru ediţii ale competiţiei!
Tânăra echipă de pe litoral, antrenată de Viorel Filimon, Elena Sebe şi Anamaria Sebe, s-a impus cu 5-2, realizând un nou rezultat important, ca de altfel toate cele de pe parcursul sezonului, unul remarcabil, în care constănţencele au întâlnit adversare mai mari ca vârstă, însă acest lucru nu s-a cunoscut.
 
Echipa din turul finalei Superligii a fost formată din surorile Zaharia (Alina şi Elena), Camelia Mitrofan şi Anamaria Sebe. Punctele CS Farul au fost aduse de Alina Zaharia - trei (victorii la Mihaela Dospina, Andreea Dospina - Zamfir şi Izabela Lupulesku), Elena Zaharia - unul (a învins-o pe Mihaela Dospina) şi Anamaria Sebe - unul (succes la Izabela Lupulesku).  
 

S-au motivat foarte bine

 
Anamaria Sebe (26 de ani) a evoluat în finală pentru prima dată în această stagiune, în rest jucând celelalte componente ale formaţiei constănţene, mult mai tinere, ceea ce spune totul despre valoarea rezultatelor obţinute de CS Farul pe parcursul sezonului. Adversarele din finală au avut de partea lor experienţa, care nu a contat însă. Două dintre fetele de la ACS Dumbrăviţa sunt mai mari cu un an decât Anamaria Sebe, alături de care au jucat la echipa naţională, iar Lupulesku evoluează şi în reprezentativa de senioare a Serbiei şi are multe concursuri la activ. „Am obţinut un succes deosebit de important, cu atât mai mult cu cât, în sezonul regulat, nu trecusem de Dumbrăviţa nici în tur, nici în retur. Ne-am motivat însă foarte bine şi de data aceasta am câştigat. De la începutul campionatului ne-am propus să luptăm în fiecare partidă şi vom vedea apoi care va fi rezultatul final. Eu am jucat doar acum, în finală, în ideea de a evolua  cele mici şi de a căpăta astfel experienţă. Ele sunt viitorul, şi la club, şi la echipa naţională”, a declarat Anamaria Sebe.
 
Returul se va disputa la Dumbrăviţa, pe 15 iunie, CS Farul fiind aproape de a întrerupe hegemonia din Superligă a echipei timişorene. 
 

Medalii la Naţionale şi la Openul Poloniei 

La Dumbrăviţa s-a disputat şi Campionatul Naţional de juniori III (rezervat categoriei de vârstă 11 - 12 ani), iar LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa a cucerit patru medalii, prin Ioana Băiaşu, Bianca Mei-Roşu şi Lorena Dumitru. Ioana Băiaşu a obţinut argint la dublu (alături de Lorena Dumitru) şi bronz la simplu, în vreme ce Bianca Mei-Roşu a luat aur la dublu şi argint la dublu mixt. Medalii pentru Constanţa au venit şi din străinătate, de la Openul Poloniei, în care Cristian Pletea a cucerit aur cu echipa României de juniori 1 (3-2 în finală cu Taipei), aur la dublu (alături de Rareş Sipoş, 3-1 în ultimul act cu un cuplu din China) şi bronz la simplu (1-4 în semifinală cu un chinez), iar Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, componente ale formaţiei tricolore de junioare 2, s-au clasat pe locul trei, pierzând, scor 1-3, semifinala cu Rusia B. 
 
Sursa foto: Facebook (Tenis de Masă pentru Viitor - Constanţa)          
 
Citeşte şi:
 

Rezultat deosebit Fetele de la CS Farul Constanţa s-au calificat în finala Superligii Naţionale la tenis de masă


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii