Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, marcată la Biblioteca Judeţeană

ro

26 Apr, 2013 00:00 1791 Marime text
În fiecare an în data de 26 aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, iar tema acestui an este „Creativitatea – Noua generaţie”.

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale încurajează oamenii să mediteze la rolul pe care proprietatea intelectuală poate să-l aibă în lumea noastră, iar această lume este într-o continuă schimbare.
Tinerii sunt viitorul, iar mesajul din acest an este pentru următoarea generaţie şi are ca scop să încurajeze creaţia, inovaţia şi rolul proprietăţii intelectuale în managementul social al creativităţii şi inovaţiei pe viitor. În sprijinul acestui mesaj, Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman organizează o întâlnire cu tinerii din clasa a XII-a B ai Liceului Teoretic „George Emil Palade”, cu scopul de a promova rolul inovării în viaţa de zi cu zi. Pentru că aceşti tineri, din ultimul an de liceu, se află la momentul de a alege un drum spre viitor, ei vor fi informaţi despre cei „35 de inventatori sub 35 de ani” care sunt nominalizaţi anual de revista „Technology Review” şi care sunt prezenţi pe posterele promovate de OMPI pentru evenimentul din 26 aprilie. Aceşti tineri inventatori provin din toată lumea şi au demonstrat că dacă doresc să realizeze ceva în viaţă pot înfăptui acest lucru. La sediul bibliotecii, în sala de lectură „Literatură” unde există o zonă dedicată publicaţiilor editate de OMPI, se va organiza un punct de informare despre proprietatea intelectuală.
Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman este într-o Convenţie de colaborare cu OMPI şi sprijină toate activităţile care promovează creativitatea şi inovarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii