Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Limbii germane, sărbătorită de mircişti

ro

19 May, 2012 01:19 1678 Marime text
Profesorii şi elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân", liceu partener al Germaniei şi centru de examinare al atestatului Ministerului Educaţiei din Germania „Deutsches Sprachdiplom", au dorit să marcheze importanţa crescândă a limbii germane prin organizarea primei ediţii a Zilei Limbii germane.

Ziua a debutat cu Concursul de limba germana „Spass auf Deutsch", dotat cu premii şi destinat elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a din judeţ care învăţă limba germană. Premiile, reprezentând cărţi în limba germană, au fost oferite de Institutul „Goethe" din Germania. În continuare, elevii liceului şi oaspeţii au asistat la prezentări şi expoziţii privind proiectele internaţionale la care au participat mirciştii.

Josi Fohrmann-Köhler, voluntara comisiei Unesco din Germania, i-a provocat pe elevii prezenţi să-şi folosească cunoştinţele de limba germană în câteva jocuri antrenante şi distractive. Profesorul Laurenţiu Diamandi, şeful catedrei de limba germană a liceului, le-a prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta şcolară a colegiului pentru anul şcolar 2012 - 2013. Elevii prezenţi în Amfiteatrul Coriolan au asistat în final la piesa de teatru în limba germană „Feuer und Zitronensaft", compusă de elevii Liviu Stamat şi Paul Mirică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii