Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să închiriezi un spaţiu comercial în Constanţa? Noi îţi spunem care sunt cele mai bune oferte

ro

19 Nov, 2013 00:00 3830 Marime text
Criza economică care a „înghiţit” zeci de societăţi comerciale a ieftinit chiria spaţiilor comerciale. Astfel, dacă v-aţi decis să deschideţi o afacere şi sunteţi în căutarea unui spaţiu pentru birouri, trebuie să ştiţi că plata lunară în municipiul Constanţa pentru un asemenea spaţiu se porneşte de la 8 euro pe metrul pătrat. Preţul, desigur, este influenţat şi de zona în care este situat spaţiul comercial, de îmbunătăţirile de care dispune şi de vadul de clienţi.
Astfel, deşi situate teoretic în aceeaşi zonă, două proprietăţi pot avea preţuri diferite, în funcţie chiar de partea străzii pe care sunt amplasate.
 
Spre exemplu, în zona Faleză Nord, un etaj de vilă de 80 de metri pătraţi, ideal pentru birouri, cu îmbunătăţiri şi gaze, poate fi închiriat pentru suma de 450 de euro pe lună. În aceeaşi zonă, un spaţiu de 90 de metri pătraţi, stradal, cu îmbunătăţiri, poate fi închiriat pentru suma de 600 de euro. Un spaţiu comercial de 55 mp, situat în cartierul Tomis IV, care dispune de îmbunătăţiri, ar putea fi al dumneavoastră pentru 450 de euro pe lună. Dacă aveţi nevoie de o suprafaţă mai mare, puteţi opta pentru un spaţiu de 200 de metri pătraţi, în zona Trocadero. Preţul este de 6 euro pe metrul pătrat, adică 1.200 de euro. În zona Abator, puteţi opta pentru un birou nou-nouţ situat într-o clădire de trei etaje. Suprafeţele birourilor sunt situate între 24 şi 66 de metri pătraţi, sunt amenajate integral, iar preţul porneşte de la 95 de euro pe metrul pătrat.

În zona Dacia, un spaţiu comercial de 70 de metri pătraţi, cu două grupuri sanitare, costă 350 de euro, iar unul de 100 de metri pătraţi situat în zona Capitol se poate închiria pentru suma de 800 de euro pe lună, adică 8 euro pe metrul pătrat. Cine doreşte însă să-şi mute afacerea în zona centrală a municipiului, poate opta pentru un spaţiu de 260 de metri pătraţi, la care se adaugă alţi 90 de metri de terasă. Pentru respectivul imobil trebuie să achitaţi 1.500 de euro pe lună. În Piaţa Ovidiu am găsit un spaţiu comercial care poate fi închiriat pentru suma de de 400 de euro pe lună. Acesta are 160 de metri pătraţi şi este situat la demisolul unui bloc de apartamente. În zona Stadionului Farul, o proprietare de 180 mp care poate fi utilizată drept birou sau depozit poate fi închiriată pentru suma de 5 euro pe metrul pătrat. Pe bulevardul Ferdinand, un spaţiu de birouri de patru camere, de 170 de mp, situat la primul etaj, poate fi închiriat pentru suma de 700 de euro. Şi în zona Casei de Cultură există oferte pentru închirierea unui spaţiu comercial. Astfel, pentru unul de 240 de mp, cu îmbunătăţiri de lux, trebuie să achitaţi, lunar, suma de 1.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii