Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită oficială Ambasadorul statului Israel în România, Tamar Samash - „Misiunea economică RAJA - Israel va continua“ (galerie foto)

ro

24 Nov, 2015 00:00 3888 Marime text


Compania RAJA SA Constanţa a avut oaspeţi de seamă. Ca o recunoaştere a relaţiilor de colaborare între SC RAJA SA Constanţa şi specialiştii din Israel, ieri, Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România, a efectuat o vizită de lucru la compania constănţeană.
 
Din partea companiei RAJA SA Constanţa, la întâlnirea cu oficialităţile Ambasadei statului Israel în România, au participat directorul general, Felix Stroe, şi directorul general adjunct, Aurel Presură. Din delegaţia israeliană au mai făcut parte: Matan Safran, ataşat comercial şi şeful Misiunii Economice pentru România şi Bulgaria al Ambasadei statului Israel la Bucureşti, şi Danny Parvary,  manager al Motorola Solutions.
 
„Azi (n.r. ieri) este o zi importantă pentru RAJA SA, deoarece Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România, ne face o vizită de lucru. Doamna ambasador a vrut să vadă la faţa locului programul SCADA, implementat de compania noastră prin firma israeliană Motorola. În secolul 21, o companie care furnizează apă, canalizare şi epurare de dimensiunea companiei noastre nu poate funcţiona fără tehnologia SCADA. Ne dorim mai  multe colaborări cu firme din Israel în domenii în care RAJA are nevoie. Azi (n.r. ieri) e o zi la fel de importantă pentru noi, la fel cum a fost vizita ambasadorului SUA în anul 2006. Sper că am câştigat încrederea Excelenţei Sale Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România, de a ne sprijini şi în alte activităţi pe care RAJA le va implementa cu ajutorul firmelor din Israel“, a declarat Felix Stroe, directorul SC RAJA SA Constanţa.
 
În ultimii ani, SC RAJA SA Constanţa a reuşit să se impună atât la nivel naţional, cât şi internaţional în rândul operatorilor de profil. Calitatea serviciilor furnizate, recunoscută prin certificările europene, răspunde tuturor cerinţelor şi solicitărilor internaţionale din domeniul apei, calitate certificată şi de relaţiile de colaborare cu cei mai mari specialişti din mediul internaţional, dar şi de comunicarea cu cele mai înalte foruri administrative ale unor ţări aflate pe primul loc în ceea ce priveşte tehnologia la nivel de vârf.


 
La rândul său, Excelenţa Sa Tamar Samash a ţinut să precizeze că legăturile dintre Israel şi România sunt puternice. De asemenea, oficialul a ţinut să transmită condoleanţe pentru familiile tinerilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv. „Una dintre îngrijorările de azi este terorismul, care poate pune în pericol securitatea sistemului naţional. Israel şi Motorola au devenit parteneri în acest domeniu. Motorola a realizat sisteme de apărare, în colaborare cu mai multe companii din Israel, prin proiectarea şi executarea echipamentelor SCADA. Produsele SCADA sunt realizate în beneficiul pieţei globale, exclusiv în Israel.
 
RAJA este unul dintre cei mai distinşi clienţi. Încă din anul 2010, s-au deplasat în Israel şi s-au interesat de beneficiile echipamentelor SCADA. Aceste sisteme de comunicare sunt utilizate atunci când există diferite calamităţi. Oamenii pot supravieţuii fără petrol şi fără electricitate, dar nu şi fără apă. Ne bucură colaborarea companiilor din România şi Israel pentru a asigura furnizarea apei, pentru a îmbunătăţi gradul de satisfacţie al clienţilor. România şi Israel au legături istorice, culturale şi economice. Misiunea economică RAJA - Israel va continua“, a declarat ambasadorul statului Israel în România, Tamar Samash.

Ce este SCADA

SC RAJA SA, împreună cu Guvernul Statelor Unite, prin Agenţia de Comerţ şi Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a implementat un proiect-pilot SCADA pentru zona Cobadin. Investiţia, în valoare de două milioane de euro, din care compania americană Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii, cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, al tuturor parametrilor legaţi de furnizarea de apă şi servicii de canalizare.
 
Iniţial, proiectul a fost implementat în 24 de localităţi, sediul central fiind la Cobadin. RAJA a implementat, ulterior, acest sistem în alte opt localităţi, care au fost complet automatizate, iar la Centrul de Excelenţă Motorola din Murfatlar, periodic, sunt pregătiţi specialişti pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe partea de alimentare cu apă şi canalizare, cât şi pe partea de energie electrică şi gaze).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii