Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de mandat, în fruntea Universitaţii Ovidus Rectorul Dănuţ Tiberius Epure - „Priorităţile pentru 2013 sunt numeroase şi importante”

ro

25 Mar, 2013 00:00 1253 Marime text
În cadrul ultimei şedinţe a Senatului Universităţii Ovidius, rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure a prezentat darea de seamă cu prilejul împlinirii unui an de mandat.

Rectorul a realizat un scurt bilanţ al activităţii manageriale – măsuri pe linie educaţională, de creştere a calităţii în unversitate şi a vizibilităţii instituţiei de învăţământ superior, protocoale, conferinţe, întâlniri cu personalităţi naţionale şi internaţionale. Este vorba despre investiţii numeroase, în special la spaţiile destinate studenţilor, modernizarea Sălii Senatului la standarde europene şi înfiinţarea sălii Consiliului de Administraţie, investiţii necesare pentru o universitate care îşi reclădeşte patrimoniul. Dezvoltarea şi reorganizarea Bibliotecii Universităţii, achiziţionarea unei tipografii digitale, realizarea unui număr semnificativ de acorduri şi protocoale cu importante instituţii de învăţământ superior şi cu agenţi economici se înscriu în bilanţul primului an de mandat. O altă realizare importantă a fost elaborarea de regulamente interne adaptate cerinţelor actuale ale Legii Educaţiei şi în conformitate cu planul managerial al conducerii universităţii şi cu specificul instituţiei, iar punctul forte a fost admiterea 2012, cu o creştere cu 3% a numărului de studenţi înmatriculaţi faţă de anul 2011, ca urmare a unei ample campanii de promovare a ofertei educaţionale atât în Constanţa, cât şi în judeţele limitrofe.

Acreditarea de noi programe în cadrul Centrului de formare şi dezvoltare profesională continuă „Ovidius”, înfiinţarea Centrului de Excelenţă pentru Studenţi sunt, de asemenea, puncte importante ale primului an de mandat. În cadrul şedinţei, reprezentanţii facultăţilor au apreciat profesionalismul planului manageral al rectorului, remarcând în acelaşi timp rezultatele imediate ale demersurilor implementate. Astfel, Senatul Universităţii Ovidius a votat în unanimitate bilanţul primului an de mandat.  „Priorităţile pentru anul 2013 sunt numeroase şi importante pentru dezvoltarea instituţională. Au prioritate cercetarea ştiinţifică şi atragerea studenţilor străini. La capitolul investiţii, vizăm construirea unei noi cantine la Campusul Universitar, a unei Capele, dar şi renovarea celorlalte spaţii de cazare oferite studenţilor. La nivel educaţional, se impune parcurgerea etapelor de evaluare solicitate de ARACIS, acreditarea de noi specializări, în special de master, atragerea de fonduri europene şi lansarea unor proiecte care pot fi puse în practică”, a declarat rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii