Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei, Doamne, şi toate trei Răducu Popescu rămâne şeful ISJ Constanţa până la organizarea unui nou concurs

ro

24 Feb, 2015 00:00 7338 Marime text


Situaţie cel puţin ciudată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Dosarele celor trei candidaţi care şi-au anunţat intenţia de a participa la concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa au fost respinse. Motivul? Acestea nu erau complete.




Ieri, până la ora 16.30, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de inspector şcolar general Irinela Nicolae - inspector şcolar general adjunct, prof. Anca Dragomir - inspector şcolar de specialitate pentru geografie şi prof. Daniela Blaga - profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“, fost director adjunct al acestei instituţii. Cele trei dosare nu au fost validate însă de ISJ Constanţa, deoarece au fost incomplete. Prin urmare, niciun candidat constănţean nu va putea participa la probele concursului anunţat de ministerul. „În conformitate cu Metodologia Ministerului Educaţiei, la Constanţa nu se va organiza concursul pentru funcţia de inspector şcolar general. Cel mai probabil, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va anunţa organizarea unui nou concurs la Constanţa“, ne-a explicat Alina Codreanu, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane. În aceste condiţii, Răducu Popescu va rămâne în continuare în fruntea ISJ Constanţa, cel puţin până ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va lua o decizie în legătură cu situaţia creată. Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a scos la concurs posturile de inspector şcolar general. Dosarele de înscriere la concurs au putut fi depuse în perioada 18 - 23 februarie la sediul Inspectoratului Şcolar Constanţa, iar probele de concurs urmau să se desfăşoare între 11 şi 20 martie, la Ministerul Educaţiei. Răducu Popescu, actualul inspector şcolar general al ISJ Constanţa, nu a putut să se înscrie la concurs, deoarece nu-i permite metodologia, care precizează că „viitorul candidat trebuie să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani“. Răducu Popescu este însă profesor universitar.

Cine sunt cei trei candidaţi respinşi



Irinela Nicolae s-a născut pe data de 27 februarie 1964, în Constanţa. A absolvit Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Psihologie la Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Istorie la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. A urmat studii de masterat la SNSPA Bucureşti, în domeniile „Management educaţional şi comunicare instituţională“ şi „Diplomaţie şi studii eurasiatice“, la Universitatea „Ovidius“. A ocupat funcţia de inspector şcolar de specialitate pentru învăţământul preşcolar şi alternative educaţionale.



Anca Dragomir, inspectorul şcolar de specialitate pentru geografie, s-a născut pe data de 14.07.1974, la Constanţa. A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geografie. Daniela Blaga este profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“ şi fost director adjunct al acestei instituţii.

Condiţii pentru candidaţi

La acest concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical. Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 6 februarie a acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • decanul 23 Feb, 2015 23:19 daca, niciun dosar nu sunt in stare sa-l completeze ce mai cauta in inspectorat????