Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Techirghiol, în haine de sărbătoare Două zile de muzică, concerte, concursuri şi focuri de artificii (galerie foto)

ro

26 Aug, 2013 00:00 2266 Marime text
Timp de două zile, locuitorii oraşului Techirghiol au avut parte de concerte, concursuri, întâlniri cu persoane importante, dansuri, muzică şi artificii. Toate acestea au fost organizate de administraţia publică locală, condusă de primarul Adrian Stan, în cadrul Zilelor Oraşului Techirghiol, care s-au desfăşurat în perioada 24 - 25 august. Printre invitaţi, nume celebre ale muzicii populare şi uşoare din România: Irina Loghin, Fuego, Alex Velea, trupele Haiducii, Demenţialii şi Holograf.

Primarul Adrian Stan şi Consiliul Local au dat startul manifestărilor, la care au participat sute de locuitori ai oraşului, dar şi turişti. Seria manifestărilor dedicate sărbătoririi oraşului a fost deschisă de şedinţa festivă a Consiliului Local Techirghiol, care s-a desfăşurat sâmbătă seara, pe terasa Restaurantului „Droma's”. Cu această ocazie, i-a fost înmânat titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie. La eveniment au participat şi dr. Adem Dalgic, primarul oraşului Tekirdag din Turcia (oraş înfrăţit cu Techirghiolul în anul 1999), Massimo Tedeschi - preşedintele Asociaţiei Oraşelor Termale din Italia, Luca Bruschi - consilier al Asociaţiei Oraşelor Termale din Italia. De asemenea, în cadrul şedinţei festive au fost înmânate o serie de plachete şi diplome delegaţiilor străine şi reprezentanţilor consulatelor din Constanţa. Nu în ultimul rând, au fost premiaţi şi locuitorii oraşului care au trecut de vârsta de 85 de ani, dar şi cuplurile care au peste 50 de ani de căsătorie. „Este un moment fericit pentru localitate, pentru toţi locuitorii ei, dar şi pentru cei care sunt în vizită. Spun că este un eveniment frumos, iar aprecierile sunt ale tuturor participanţilor la serbare”, a declarat edilul Adrian Stan.

După şedinţa festivă, pe faleză, a avut loc defilarea ansamblurilor artistice Pescăruşul (tradiţional românesc), Can-su (tătărăsc), Veria (armânesc), Sureya (turcesc), precum şi a ansamblului de balet Angy Dance Studio din Techirghiol. Cei prezenţi au putut asculta şi melodiile interpretate de Fanfara Clubului elevilor, dar şi de copiii de la grădiniţe şi de elevii de la Liceul „Emil Racoviţă”. Seara a continuat cu prezentarea dansurilor tradiţionale - un spectacol oferit de minorităţile din oraş. Invitaţii principali ai serii au fost Fuego şi Alex Velea. Duminică, seria de manifestări a continuat cu luptele în nămol, urmate de un concurs de înot. La ora 11.30, cei curajoşi au luat parte la concursul „Cine prinde raţa”. Nu au fost neglijaţi nici microbiştii. Aceştia au urmărit un turneu de fotbal - Cupa „Sparta Techirghiol” şi un meci demonstrativ - Old boy’s, pe stadionul din localitate. Seara a continuat cu spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol!”. Pe scenă au urcat trupele Haiducii, Demenţialii, Holograf, dar şi îndrăgita interpretă Irina Loghin. Seara s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii