Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxele şi impozitele locale, „îngheţate" în 2013 (document)

ro

22 Oct, 2012 01:00 3650 Marime text
buget_2.jpg„Vor fi menţinute bonificaţiile acordate pentru plata integrală anticipată a impozitului pe clădiri, teren şi/sau mijloace de transport până la data de 31.03.2013, respectiv 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% în cazul persoanele juridice"

Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013.

Potrivit proiectului, în 2013, taxele plătite de constănţeni vor rămâne la nivelul celor de anul acesta. „În actualul context socio-economic şi pe fondul diminuării accentuate a gradului de suportabilitate a contribuabililor în ceea ce priveşte obligaţiile fiscale, în contra politicii fiscale promovate de autorităţile centrale, structura şi cotele impozitelor, taxelor şi altor contribuţii pentru anul 2013 se menţin la nivelul celor din anul 2012, cu excepţia modificărilor aduse prin actele normative adoptate la nivel central şi care au condus, în mod independent de voinţa autorităţii publice locale, la creşterea nivelului anumitor impozite directe", se arată în documentul semnat de Virginia Uzun, directorul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local.

 buget.jpg

Inclusiv pentru anul 2013, în baza principiului autonomiei publice locale, iniţiatorul proiectului a ales să nu se prevaleze de prevederile art. 287 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, potrivit cărora nivelul impozitelor şi taxelor locale reglementate prin lege pot fi majorate anual cu o cotă procentuală de până la 20%, în pofida faptului că au crescut cheltuielile reflectate în unele capitole bugetare ceea ce a dus la relocarea/diminuarea fondurilor alocate unor proiecte de interes local. Proiectul mai spune că şi în anul fiscal 2013 vor fi menţinute bonificaţiile acordate pentru plata integrală anticipată a impozitului pe clădiri, teren şi/sau mijloace de transport până la data de 31.03.2013, respectiv 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% în cazul persoanele juridice.

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii