Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de constănţeni rămân, azi, fără apă Magistrala de distribuție din Mamaia, înlocuită în totalitate (galerie foto)

ro

17 Sep, 2014 00:00 1237 Marime text


Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din stațiunea Mamaia la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, azi, în intervalul 00.00 - 16.00.


Purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa, Irina Oprea, a explicat, ieri, în ce constau lucrările de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din stațiunea Mamaia. „Muncitorii au sudat deja cotul de legătură şi au pregătit şi segmentele. Ultima etapă a lucrării constă în sudarea cotului de legătură a noului tronson la magistrala de alimentare cu apă“, a explicat Irina Oprea. Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din perimetrul delimitat de străzile Aurel Vlaicu - Alexandru Lăpușneanu - aleea Lotus - Cișmelei - Dispensarului - Aurel Vlaicu și punctul termic nr. 142, abonații de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, precum și cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smaraldului, Opalului, Perlei și aleea Universității, cei de pe aleea Hortensiei - punctul termic nr. 45, Satul de Vacanță și Complexul Dobrogea, zonele Mamaia Nord, Hanul Piraților, Mamaia Sat, Tabăra de Copii Năvodari, zona Industrială Midia cu unitățile militare și Ecluza Năvodari. În perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 200 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru consumatorii din stațiunea Mamaia.

Proiect în valoare de 20,47 de milioane de lei

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări „Extindere Reţele apă/canal Mamaia şi înfiinţarea a patru staţii de pompare noi - ape uzate - localitatea Constanţa“, în valoare de 20,47 de milioane de lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 5,86 de milioane de lei. În cadrul acestui proiect, magistrala de distribuție apă din stațiunea Mamaia a fost înlocuită în totalitate, pe o lungime de 10 kilometri, conducta existentă având o vechime de aproape 50 de ani. SC RAJA SA îşi cere scuze față de abonați și îi asigură că echipele de intervenție care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, abonaţii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii