Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspendare valabilă până sâmbătă Taxa de trecere a podului de la Feteşti reintră în vigoare

ro

29 Aug, 2013 00:00 2489 Marime text
Turiştii care vor pleca spre capitală pe 1 septembrie sau vor veni pe litoral trebuie să scoată din nou bani din buzunar pentru a achita taxa de trecere a podului de la Feteşti. 

Începând cu 27 iunie şi până pe 31 august, tarifele de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti - Cernavodă au fost sistate în intervalul vineri, ora 06.00 - duminică, ora 24.00, potrivit unui ordin emis de Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de interes naţional şi Investiţii străine. Ulterior, intervalul a fost extins şi pentru ziua de luni, până la ora 14.00. O decizie asemănătoare a fost luată în luna august a anului trecut de fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, numai că gratuitatea era instituită vinerea pe sensul de mers spre litoral şi duminica pe sensul de mers spre Bucureşti.

Scutirea de taxă vine în sprijinul turiştilor care se îndreaptă sau se întorc de pe litoral şi sunt siliţi în prezent să stea la coadă la staţia de taxare de la Feteşti. Dar ce sume a pierdut Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România după sistarea tarifelor? „Luând în calcul valoarea încasărilor în perioada 21 - 24 iunie 2013, valoarea estimată ca pierdere pentru întreaga perioadă estivală 2013 este de aproximativ 15.000.000 de lei”, au declarat reprezentanţii CNADN România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii