Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

ro

03 Jun, 2019 00:00 2421 Marime text
Micuţii pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au serbat Ziua Copilului, într-o atmosferă magică.
 
Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“ şi-au trimis spiriduşii la spitale, unde le-au oferit copiilor o mulţime de surprize, momente comice, un spectacol de magie şi de iluzionism.
 
Clovnul Năsucilă (alias Dan Cojocaru, actor la Teatrul de Stat Constanţa şi director la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”), elful Crina-Georgiana Preda şi clovnul Alexandra-Maria Stancu (ambele eleve la Colegiul de Arta „Regina Maria”), vulpiţa Ruxandra Antonela Lupulescu (elevă la colegiul „Carol I“) au oferit celor mici amintiri de neuitat. Micuţii pacienţi au uitat repede de tristeţe şi, intrând în joc, au făcut loc bucuriei. Copiii au râs, s-au amuzat, au avut parte de un spectacol de circ, de magie şi de o ploaie de balonaşe de săpun, iar pe lângă îmbrăţişări şi cuvinte de încurajare, au primit baloane în formă de inimioare, dulciuri şi fructe.
 
Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, ei au primit coifuri-surpriză, năsucuri de clovn, trompete şi au fost învăţaţi o mulţime de trucuri. Radu Ionuţ a fost cel mai fericit pentru că Ziua Copilului coincide cu ziua sa de naştere, iar la împlinirea celor zece ani a fost sărbătorit de personajele magice de poveste.
 
Cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special. Astfel, la micul dejun, ei au primit ceai cu lămâie, unt, pate de ficat, gem, castravete, iar la supliment - brânzică delicată. A urmat prânzul, micuţii fiind serviţi cu supă de pasăre cu găluşte, gujoane din piept de pui, cartofi gratinaţi şi salată de varză. La desert au primit banane, portocale, prăjitură, pufuleţi, covrigei şi suc natural de fructe. Meniul cinei a cuprins piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, salată de ardei copţi Kapia, eugenia şi ceai cu lămâie.
 
„Este Ziua Copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copii, pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos, Cel care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică. Copiii sunt îngeri în trup, care salvează pe oameni. Unde sunt ei adunaţi, e un paradis pământesc. Surâsul unui copil e ca o floare smulsă din Rai, iar puritatea unui copil este o oglindire a lumii cereşti.
 
Gândindu-ne la marea însemnătate ce o reprezintă copilul, nu exageram deloc atunci când afirmăm că în pruncul din faşă zace viitorul, iar în copilul care se joacă înaintea noastră „stă istoria”. Într-adevăr, copiii reprezintă aurora dimineţii unui popor, viitorul unei naţiuni. Din acest motiv, trebuie să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri.
 
Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi. Astăzi, avem datoria să ne unim eforturile spre a oferi o educaţie solidă copiilor, încât să-i facă bogaţi în modestie, în bunătate şi în înţelepciune, să le cultivăm deprinderile frumoase în scopul formării unor caractere superioare. De Ziua Copilului, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să coboare peste inimile lor curate şi le dorim să sporească cu înţelepciunea şi cu vârsta, întru sănătoşi şi fericiţi mulţi ani!“, a declarat Ghioc Daniela, de la Asociaţia „Suflete Deschise“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii