Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şomajul nu reprezintă o soluţie Cum a rezolvat primarul Valentin Vrabie criza asistenţilor persoanelor cu handicap

ro

30 Oct, 2013 00:00 2222 Marime text
Guvernul nu a mai trimis de trei luni bani autorităţilor locale pentru plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap. Nu puţine sunt autorităţile locale, care s-au declarat nevoite să-i trimită pe asistenţi persoanelor cu dizabilităţi în şomaj. O astfel de intenţie o avea la începutul lunii acesteia şi primarul oraşului Medgidia, Marian Iordache. La câţiva kilometri de oraşul Medgidia, în comuna Peştera, şeful autorităţii locale Valentin Vrabie exclude această variantă a trimiterii în şomaj.
„Am decis să asigurăm plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap din bugetul local”, a precizat primarul comunei Peştera. Şeful autorităţii locale a explicat că plata salariilor acestor persoane trebuie să reprezinte, şi pentru comuna Peştera chiar reprezintă, o prioritate.

„Vorbim de un efort bugetar enorm de mare dat fiind dificultăţile financiare pe care le-am întâmpinat în acest an, dar am renunţat la alte cheltuieli, deoarece acestea cu asistenţii persoanelor cu handicap reprezintă o prioritate”, a explicat primarul Valentin Vrabie. Şeful autorităţii locale a precizat că lunar pentru plata celor 20 de asistenţi se repartizează de la bugetul local suma de 20.000 de lei. Primarul a menţionat că nu ştie dacă Guvernul îi va returna aceste sume. „Dacă o să recuperez banii, bine, dacă nu avem conştiinţa curată. Repet, este normal să considerăm plata salariilor asistenţilor o prioritate şi să ne îndreptăm atenţia către persoanele năpăstuite de soartă”, a subliniat şeful autorităţii locale. Primarul Valentin Vrabie a spus că şi în anul 2011 s-a confruntat cu o situaţie similară şi, şi atunci, a procedat la fel, luând decizia să plătească salariile asistenţilor din banii de la bugetul local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 24 Apr, 2019 18:44 Felicitari Dlui Primar, sper sa nu fie o "cacialma" electorala !!!