Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarmale, friptură de purcel și cozonac Meniu tradițional de Crăciun, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienții constănțeni

ro

25 Dec, 2018 00:00 2048 Marime text
Arimex Comexim 2000 SRL, firma care asigură hrana zilnică a pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța și la Spitalul CFR Constanța, are grijă să aducă bucurii celor aflați în suferință, astfel încât sărbătorile de iarnă să fie pline de bucurii și surprize.
 
Bucătarii pricepuți ai societății Arimex Comexim 2000 SRL vor prepara meniuri  tradiționale pentru masa de Crăciun, iar spiridușii, cu complicitatea Moșului, au pregătit pentru  toți copiii internați o mulțime de cadouri.
 
La micul dejun, pacienții vor avea parte de ceai cu lămâie, unt, tobă, caltaboș, lebăr, ruladă din piept de pui, muștar, cașcaval, brânză topită, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert, miere de salcâm, gem de caise/căpșuni, iar la supliment -  lapte dulce și iaurt. Pentru masa de prânz, angajații Arimex Comexim 2000 SRL au preparat ciorbă de purcel a la grec, supă crema de legume cu crutoane, supă de pasăre cu smântână, supă lipovenească de crap, sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute, piept de pui dezosat la tavă cu piure cartofi, creier de porc pane cu lămâie și carnați dobrogeni pe pat de orez cu ghebe, pulpe dezosate la cuptor cu pilaf sârbesc, murături de iarnă asortate, salată de varză albă, salată de castraveți murați.
 
La desert, pacienții vor primi cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide, portocale, clementine, banane. La cină, toți pacienții vor fi serviți cu friptură de purcel la cuptor în sos vânătoresc cu piure de cartofi, file de crap la cuptor cu lămâie cu mămăliguță, piftie de purcel asezonată cu brânză, piept de pui înăbușit și cartofi gratinați, murături de iarnă asortate și ceai cu lămâie.
 
Moș Crăciun, Crăciunița Crina și Crăiasa Zăpezii Alesia vor veni la copiii internați în Spitalul Județean Constanța și în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și vor împărți mângâieri, încurajări, aducând speranțe, zâmbete și bucurii. Pe lângă acestea, copiii vor primi dulciuri, fructe, reni din pluș, dar și creioane și cărți colorate în care vor desena și vor afla despre Nașterea lui Iisus și magia Crăciunului. De asemenea, preotul Cristea Gigi, împreună cu Crăciunița și Crăiasa Zăpezii, vor vesti Nașterea Domnului, împărțind iconițe celor bolnavi și înduioșându-i cu duioase colinde.
 
„Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma, iar noi să facem loc în casa noastră dragostei lui Hristos. Fie ca sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou și a Bobotezei să ne aducă părtășie de mai multă bucurie, de mai multă iubire, de mai multă nevinovăție și de mai multă seninătate. Sărbători luminoase, frumoase și bucuroase! Mulțumim din nou echipelor Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL, Ella Glob SRL și Delaco Distribution SRL pentru grija și sprijinul acordate“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii