Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului. Astăzi este prăznuit Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare

ro

11 Jan, 2021 10:07 3659 Marime text


 
  • Astăzi, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare, începătorul vieţii călugărești de obşte din Palestina.
Sfântul Teodosie cel Mare, cunoscut ca și "întemeietor al vieții de obște", este un cuvios părinte care a trăit în cadrul secolelor V-VI, în Asia Mica și în Palestina. Mormântul său se află și astăzi în mânăstirea care îi poartă numele, aflată în apropiere de Betleem, pe drumul ce leagă Biserica Nașterea Domnului de Mânăstirea Sfântul Sava. Biserica Ortodoxă îl prâznuieste pe Cuviosul Teodosie cel Mare în ziua de 11 ianuarie.


Pe Cuviosul Teodosie l-a odrăslit satul Mogarion, care se află în părţile Capadochiei, din părinţi binecredincioşi; tatăl său se numea Proeresie, iar mama sa Evloghia, care l-au crescut cu bunele obiceiuri şi cu învăţătura. Ajungând la înţelepciunea cea desăvârşită şi învăţând dumnezeiasca Scriptură bine, i s-a poruncit ca să citească din sfintele cărţi în biserică, către popor; pentru că era dulce grăitor şi iscusit cititor, ca nimeni altul.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, are, deci, motiv de sărbătoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Il.Florina 11 Jan, 2021 11:37 La multi,multi, ani, dragul nostru, parinte! Va multumim, ca va rugati ptr.noi. Viata lunga- cu sanatate!