Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Rodica Alis Olea va reprezenta Constanţa la faza naţională a Olimpiadei de Geografie (Galerie foto)

ro

13 Mar, 2012 00:00 2312 Marime text
elev-olearodicaalis.jpgHarta lumii, fenomenele din mediul înconjurător şi bogăţiile naturii nu mai sunt nişte necunoscute pentru eleva Rodica Alis Olea, care a făcut o pasiune din geografie.

Elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ovidius", profilul Ştiinţele naturii, Rodica Alis Olea, are o slăbiciune pentru tot ce înseamnă natură. De aceea, a participat la toate concursurile şi olimpiadele de geografie, chimie şi biologie. În anul şcolar 2010 - 2011, Rodica Alis s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Geografie, unde a concurat alături de alţi 54 de elevi din ţară. „Mi-a plăcut mult atmosfera de la etapa naţională, unde mi-am făcut mulţi prieteni", ne-a destăinuit Rodica Alis. Şi anul acesta adolescenta s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Geografie. „La faza judeţeană a olimpiadei am ocupat locul I şi m-am calificat la faza naţională, care va avea loc în luna aprilie, la Craiova. La etapa judeţeană am avut de rezolvat două probe: practică şi teoretică. La proba teoretică am vorbit despre clima din Câmpia Panonică, iar la cea practică am avut de răspuns la mai multe întrebări legate de Dobrogea", ne-a povestit Rodica Alis Olea. Pe lângă geografie, Rodica Alis şi-a adjudecat locul II la faza locală a Olimpiadei de Biologie. „Mi-ar fi plăcut să merg şi la faza judeţeană a Olimpiadei de Biologie, dar acesta a coincis cu cea de geografie şi am fost nevoită să aleg", mai spune Rodica Alis. În palmaresul ei se mai află şi premiul IV adjudecat la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie 2012, diploma cu calificativul B de la examenul de limba engleză Cambridge, premiul II la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie (în clasa a IX-a), locul III la faza judeţeană a Olimpiadei de Biologie (în clasa a X-a). Despre viitorul său, Rodica Alis ne-a destăinuit că visează să deschidă o clinică naturistă. „Vreau să-mi continui studiile la Facultatea de Medicină şi să mă specializez pe medicina alternativă, deoarece sunt sigură că plantele au puteri de vindecare a multor afecţiuni", a conchis eleva de la Liceul „Ovidius".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii