Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Patru elevi de la Şcoala „B. P. Hasdeu" şi-au adjudecat primele trei locuri la Olimpiada de Geografie

ro

16 Mar, 2012 00:00 2735 Marime text
DSCF3324.jpgPrimele trei locuri de la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie au fost câştigate cu brio de un grup de elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala „B. P. Hasdeu" din municipiul Constanţa.

Câştigătorii Radu Adrian Iordan (premiul I), Vladimir Mirea (locul II), Emre Mujdoba (locul III) şi Alexandra Rusan (menţiune) sunt coordonaţi de profesoara Andreea Manole. Elevul Radu Adrian Iordan s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Geografie, care va avea loc la începutul lunii octombrie, la Craiova. „În luna octombrie am început pregătirile cu un grup de elevi pentru faza judeţeană a olimpiadei. Pe ultima sută de metri, doi elevi au renunţat la geografie în favoarea limbii române. De aceea, cu Radu Adrian Iordan şi Vladimir Mirea am început pregătirile cu două săptămâni înainte de concurs. Dar s-au descurcat admirabil: Radu a ocupat locul I, iar Vladimir locul II. Toţi patru sunt nişte copii minunaţi", a declarat profesoara Andreea Manole. Pe lângă pasiunea pentru geografie, doi dintre cei patru elevi, respectiv Alexandra şi Emre, fac parte din trupa de teatru a şcolii. „Anul trecut, la Concursul Naţional de Dramaturgie pentru Copii, ediţia 2011, care s-a desfăşurat la Braşov, am câştigat locul I cu piesa «I love you, Harap Alb...»", ne-a povestit Alexandra. Colegul său Emre visează să inventeze un mouse care se va alimenta de la energia pe care o va produce singur prin mişcare. „Sunt mândră de rezultatele obţinute de elevi. Cred şi sper că la faza naţională a acestui concurs Radu va reuşi să obţină o diplomă", a mai spus profesorul Andreea Manole.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii