Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ioan Ignat, aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaad (Galerie foto)

ro

24 Jul, 2012 01:00 2934 Marime text
elev3.jpgElevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" au bifat o nouă victorie, care confirmă încă o odată faptul că unitatea de învăţământ de la malul mării este printre primele zece din ţară.

Elevul Ioan Ignat, care a participat săptămâna trecută la Olimpiada Internaţionala Pluridisiplinară Tuymaad, desfăşurată în Federaţie Rusă, a revenit acasă cu premiul cel mare - medalia de aur. „Mă bucur că Ioan este elevul meu. Sunt mândră că i-am călăuzit primii paşi în fizică şi am descifrat împreună tainele acestei ştiinţe. Ioan a avut un an competiţional încărcat. În luna octombrie 2011 s-a calificat în lotul naţional al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. În luna decembrie 2011 a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (la disciplinele fizică, chimie şi biologie). În luna martie 2012, Ioan a participat la Concursul Naţional de Fizică „Evrica", iar în lunile februarie - martie s-a calificat la olimpiadele naţionale de fizică, chimie şi matematică. În luna aprilie, Ioan şi-a adjudecat menţiune şi medalie de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. În aceeaşi lună, tânărul s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. În luna mai s-a calificat şi în lotul naţional al României (la disciplina fizică) pentru Olimpiada Internaţională Pluridisiplinară Tuymaada", a declarat Claudia Dobrin, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". De altfel, cei care l-au îndrumat şi l-au ghidat pe tărâmul cunoaşterii pe Ioan sunt: Monica Dumitru (profesor de chimie), Liliana Timofte (profesor de biologie), Gabriela Constantinescu (profesor de matematică), Ioan Florin Dobrin (profesor de fizică). „Colegiul «Mircea cel Bătrân» oferă un mediu favorabil competiţiei. Sunt mândru că sunt mircist şi mulţumesc profesorilor care m-au pregătit şi îndrumat şi conducerii colegiului pentru condiţiile pe care le oferă elevilor. Am învăţat întotdeauna cu plăcere. Mulţi cred că obţinerea unor asemenea rezultate presupune sacrificii mult prea mari, dar dacă îţi place ceea ce faci, atunci totul devine obişnuinţă", a subliniat Ioan Ignat. Reamintim că recent Ioan Ignat a fost numit „elevul anului la Constanţa" şi a primit din partea companiei UPC România un laptop de ultimă generaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii