Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elena Păunescu - o copilă pasionată de muzică şi frumos (Galerie foto)

ro

10 Feb, 2012 00:00 3820 Marime text
eleva1.jpgDe la şase ani, pe primul loc în viaţa Elenei Păunescu se situează muzica, iar de când participă la festivalurile de muzică uşoară a reuşit să-şi adune un palmares bogat, care cuprinde zeci de premii.

Elena Păunescu este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", unde studiază pianul şi oboiul. Anul trecut a absolvit Şcoala Populară de Artă şi Meserii, clasa profesorului Teodor Rădulescu - Canto, muzică uşoară. Pe lângă toate acestea, Elena este colaboratoare la emisiunea „Bărcuţa cu Poveşti" a postului Neptun TV. În anii 2010 şi 2011 a făcut parte din juriul copiilor la Festivalul „Farmecul muzicii", care s-a desfăşurat în localitatea Lumina. „La ediţia din 2011 a festivalului am susţinut un microrecital, în cadrul căruia am interpretat, alături de solista Doina Moroşanu, o piesă din repertoriul lui Edith Piaf", ne-a povestit Elena. Printre realizările tinerei interprete se numără şi primul ei videoclip, pe care l-a filmat anul trecut. „Împreună cu echipa formată din Alina Cosmoiu şi Bogdan Malciu, am filmat primul meu videoclip la piesa „Cântecele inimii", compusă special pentru mine de Maria Ene", ne-a mai spus Elena. Elena a obţinut primul premiu de excelenţă în anul 2006, la concursul „Universul copilăriei" (Constanţa).

eleva2.jpgÎn anul 2007, Elena şi-a confirmat talentul, obţinând premiul „Venus media records" - pentru cel mai original timbru vocal, la „Ghiocelul de argint" (Bârlad), premiul „Music production" şi o menţiune la concursul „Portativul veseliei" (Craiova). Anul 2008 a fost un an în care a „plouat" cu diferite distincţii pentru Elena. Astfel, ea a câştigat premiul special şi premiul I la „Florile copilăriei" (Bârlad), premiul I la concursul „Steluţele mării"(Constanţa), premiul II la concursurile „Portativul veseliei" (Craiova), „Mlădiţe dunărene" (Hârşova), „Superstar fest" (Bacău), „Sunetul muzicii" (Lumina), premiul III la concursurile „Camena" (Piatra Neamţ), „Copiii cântă marea" (Sulina) şi menţiuni la „Ghiocelul de argint" (Bârlad), „Andantino" (Bucureşti), „Delfinul de mare" (Cumpăna) şi „Fest Remember" (Constanţa). În acelaşi an, Elena s-a calificat în faza de preselecţie finală a festivalului „Mamaia copiilor". În anul 2009, palmaresul Elenei s-a îmbogăţit cu următoarele distincţii: premiu I la „Fest Remember" (Constanţa), premiul I la „Gala cântecelor de iarnă" (Craiova), premiul „Artistul anului 2009" (oferit de studioul de producţie CB Media), premiul I la „Sunetul muzicii" (Lumina), premiul II la concursurile: „Camena" (Piatra Neamţ), „Portativul veseliei" (Craiova), „Copiii cântă marea" (Sulina), „Dor de ţară" (Piatra Neamţ), precum şi mai multe premii III la următoarele concursuri: „Ghiocelul de argint" (Bârlad), „Steluţe de mai" (Focşani), „Superstarfest" (Bacău), „Delfinul Mării Negre" (Cumpăna). În acelaşi an, Elena s-a calificat în faza de preselecţie finală a festivalului „Mamaia copiilor" şi şi-a adjudecat trofeul festivalului „Steluţele mării" (Constanţa). Mica interpretă a fost distinsă cu mai multe trofee şi premii şi în anul 2010. Dintre acestea amintim: trofeul juriul copiilor la Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Fiero" (Bucureşti), premiul publicului la „Music for kids" (Iaşi), premiul I la „Camena" (Piatra Neamţ), premiul I la „Cerbul de aur junior" (Bucureşti), premiul I la „Liga campionilor" (Râşnov), trofeul Festivalului „Remember" (Constanţa), premiul „Florin Orezeanu" la Festivalul „Farmecul muzicii" (Lumina), premiul I la Concursul „Micul artist" (Craiova), premiul special „Salsa encanto" la Festivalul „Remember" (Constanţa). Anul trecut, Elena şi-a îmbogăţit palmaresul cu premiul „Radio Christal", adjudecat la concursul „Ecoul Pietrei Craiului" (Zărneşti), trofeu pe grupă şi premiul „Mihai Trăistariu" la Concursul „Camena" (Piatra Neamţ), dar şi premiul III la Festivalul „Sulina". Elena este ambiţioasa, talentată şi îţi doreşte o carieră muzicală. La baza reuşitelor ei se află nu doar talentul, ci şi marea sa pasiune pentru muzică. „Premiile obţinute sunt cele mai mari realizări ale mele", mărturiseşte Elena, care doreşte să facă o carieră de solistă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • magda 15 Feb, 2012 10:19 mult succes incontinuare ,si oricat de greu va fi urcusul sa nu te dai batuta .
  • Rebeca Neacsu 10 Feb, 2012 13:49 Felicitari Elena noastra draga!Minunat copil are Constanta!Ne mandrim si noi,cei din tara cu tine!Te imbratiseaza prietena ta din Brasov!