Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Iuliana Costaş şi-a adjudecat premiul I la Olimpiada de Geografie, faza judeţeană

ro

14 Mar, 2012 20:00 2430 Marime text
elev_1.jpgIuliana Costaş se află printre cei şase elevi constănţeni care au obţinut 100 de puncte la Concursul Internaţional de Discurs public în limba engleză, etapa regională, calificându-se astfel la semifinala care va avea loc la Bucureşti, pe 15 martie.

Iuliana este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ovidius" şi a cucerit juriul cu discursul „The Spirits' Path". „În ultimul timp m-au pasionat temele legate de înţelepciune, de calea sufletului. În discurs am vorbit despre o călătorie a spiritului, care duce spre înţelepciune. Şi pe acest drum pe care îl facem mereu învăţăm. Ne căutăm pe noi, ne analizăm, evoluăm. Am vorbit despre tinereţea sufletului şi nu a trupului", ne-a destăinuit Iuliana, care participă la acest concurs pentru prima dată. „Acest concurs este valoros, deoarece ideile mele au fost cunoscute de alţi colegi, iar eu la rândul meu am aflat ideile lor. În viaţa învăţăm din greşelile altora, dar în acelaşi timp trebuie să ne formăm ideile noastre şi să trăim cu încredere", a mai adăugat adolescenta. De altfel, Iuliana Costaş s-a clasat pe locul I la fata judeţeană a Olimpiadei de Geografie, calificându-se pentru faza naţională, care va avea loc la începutul lunii aprilie, la Craiova.elev.jpg „Mi-a plăcut geografia de anul acesta, deoarece se referă la mediu. Consider că este de datoria noastră să ne preocupăm de mediul înconjurător, care este un suport cu ajutorul căruia ne dezvoltăm", a mai spus Iuliana. În prezent, eleva de la Liceul Teoretic „Ovidius" lucrează împreună cu profesorii Marian Sârbu şi Diana Petru la un proiect de mediu, care urmează să fie prezentat la Concursul Naţional al Proiectelor de mediu, care va avea loc în luna mai, la Iaşi. Revenind la palmaresul Iulianei, menţionăm că în clasa a X-a eleva a obţinut premiul II la faza judeţeană a Olimpiadei de Biologie, menţiune la Concursul Naţional în Limba franceză „Să protejăm natura", menţiune la Concursul Naţional „Porţi deschise către lumi". „Pentru concursul «Porţi deschise către lumi» am colaborat cu Ana Caisin de la Delfinariu, care m-a ajutat să elaborez o lucrare despre comportamentul delfinilor", ne-a explicat Iuliana. Despre viitorul său, eleva ne-a destăinuit că vrea să devină învăţătoare. „Profesorii pe care i-am avut la liceu m-au determinat să îndrăgesc această meserie. Rolul învăţătorului este foarte important în formarea micuţilor elevi. Iar eu vreau să le mulţumesc profesorilor de la liceu, care au devenit modele pentru mine", a conchis Iuliana Costaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii