Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a repus în funcţiune pasarela din Mamaia. Iată cum arată (galerie foto)

ro

30 Apr, 2013 00:00 8286 Marime text
Pentru că mâine, 1 mai, va fi deschis sezonul estival şi câteva mii de turişti vor ajunge pe litoral, primăria Constanţa a găsit soluţia reabilitării pasarelei: câţiva saci de nisip peste care a fost improvizat un drum de scânduri.

Sute de turişti, dornici de o plimbare în largul Mării Negre, vor păşi pe renumita pasarelă, inaugurată cu mare fast de către primarul Radu Mazăre la începutul lunii iunie a anului trecut. La acel moment, edilul declara că „agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie, agrementul înseamnă şi ziua, turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare”.

Dar în luna aprilie, accesul pe pasarelă se făcea pasarela prin apă, iar gardul de protecţie al obiectivului a început, la niciun an de la inaugurarea pasarelei, să ruginească. Reamintim că pasarela a fost realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%), valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 4,6 milioane de lei. Cu o lungime de 420 de metri, pasarela se termină cu un debarcader.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jolinar 30 Apr, 2013 00:58 Nu puteau sa o construiasca mai lunga, deoarece turistii care ar face plaja in imediata ei apropiere s-ar lovi chiar si neintentionat de ea, plus ca la anumite ore din zi "le-ar lua soarele". Credeti ca nu s-au gandit si la asta inainte de constructie ? Marea Neagra are o maree de mici dimensiuni la inceputul sezonului si dupa, prin octombrie marea se va retrage foarte mult si vor ramane descoperiti pilonii de sustinere. Comunistii au construit cealalta pasarela din beton si traversa nisipul pana la scarile cladirii Cazinoului, insa cum unele plaje au devenit private, dupa '90 nu s-a mai pastrat utilitatea initiala, aceea de pasarela "pentru toti", a fost distrusa portiunea betonata de pe plaja unde acum sunt umbrelute si sezlonguri si a fost lasata portiunea din mare unde o acopera mareea pentru a nu deranja turistii, plus ca este posibil ca sa se reconstruiasca din nou vechea pasarela.