Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Hotelului Flacăra rămâne închis DSP Constanţa a prezentat rezultatele preliminare ale investigaţiilor bacteriologice

ro

26 May, 2012 01:47 1725 Marime text
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, rezultatele preliminare ale investigaţiile bacteriologice pentru identificarea prezenţei germenilor patogeni la personalul din blocul alimentar de la hotelul Flacăra din Eforie Sud.

Potrivit oficialilor DSP Constanţa, au fost identificaţi germeni de salmonela de tip D la unul dintre angajaţi. De asemenea, rezultatele preluate de pe mâinile angajaţilor au arătat prezenţa enterobacteriilor. De altfel, aceste bacterii au fost găsite şi pe bolul de supă. Analizele de laborator au mai depistat bacterii coliforme pe fundul de tocat carne. „Restul analizelor vor fi gata săptămâna viitoare. Cel mai probabil, restaurantul va fi închis până la remedierea problemelor", a declarat dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Reamintim că, începând cu 23 mai, în staţiunea Eforie Sud s-au înregistrat 50 de cazuri de toxiinfecţie alimentară la turişti cazaţi la mai multe hoteluri, dar care serveau masa la Restaurantul Flacăra. Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a organizat o echipă de intervenţie formată din specialişti de la Departamentul de Supraveghere Sănătate Publică şi de la Serviciul de Control, care s-au deplasat la faţa locului şi au declanşat o anchetă epidemiologică. Cei 50 de bolnavi prezentau simptome digestive - scaune apoase, colici abdominale, senzaţie de vomă, frisoane şi febră. Echipa de la DSP a evaluat condiţiile igienico-sanitare din blocul alimentar, starea de sănătate a personalului, a recoltat probe de la alimentele preparate, de pe suprafeţele de lucru, de pe utilaje, de la apa potabilă, de la personal (exudate nazale şi faringiene, coproculturi, salubrităţi mâini), precum şi probele de alimente de la materiile prime. De asemenea, în restaurantul Hotelului Flacăra, începând din data de 24 mai, ora 16.00, nu se mai serveşte mâncare gătită până la finalizarea investigaţiilor bacteriologice în laboratorul DSPJ Constanţa în scopul identificării prezenţei germenilor patogeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii