Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii Primăriei Năvodari au participat la un seminar dedicat turismului

ro

10 Dec, 2013 00:00 2663 Marime text
Primăria Oraşului Năvodari, împreună cu partenerii săi, Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA din Bulgaria a organizat în perioada 28-29 noiembrie 2013, în Balchik, Seminarul „Oportunităţi de finanţare pentru dezvoltarea turismului şi servicii conexe” din cadrul proiectului „Centru transfrontalier de afaceri în turism şi activităţi conexe - Piaţa de peşte şi produse din peste (FISH TOURISM CBC)”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera România- Bulgaria 2007- 2013.
Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a 2 zile, cu participarea reprezentaţilor din cele două ţări partenere, temele abordate fiind următoarele: „Surse publice de finanţare (fonduri guvernamentale, fonduri structurale, alte fonduri ale UE)”, Modalităţi de accesare a fondurilor publice: noţiuni privind elaborarea proiectelor”, „Surse private de finanţare (atragerea investitorilor, creditare bancară)”, „Planul de afaceri- instrumentul cheie pentru atractivitatea financiară a afacerii”.

Piaţa de peşte – o investiţie de succes

Viitoarea piaţă de peşte va include o sală special amenajată pentru evenimente, un pavilion expoziţional, birouri şi un spaţiu prevăzut cu aproximativ 600 de locuri, unde turiştii vor putea gusta preparate din peşte. Piaţa va dispune de 10 puncte interioare de vânzare şi 16 puncte exterioare. Totodată, pentru locuitorii oraşului Năvodari, acest proiect înseamnă şi crearea a aproximativ 40 de locuri de muncă. Valoarea proiectului este de 1.460.000 de euro, iar Primăria Năvodari va aloca 2 la sută din această sumă. Proiectul este realizat în colaborare cu o asociaţie din Bulgaria şi urmăreşte stimularea cooperării de afaceri dintre Năvodari şi Balchik. La rândul lor, partenerii bulgari consideră că acest proiect este un început promiţător pentru o lungă colaborare cu administraţia oraşului Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii