Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăvara începe cu un mărţişor şi un ghiocel Pacientele din Spitalul Judeţean Constanţa, răsfăţate de Arimex Comexim 2000 SRL (galerie foto)

ro

02 Mar, 2016 00:00 2968 Marime text


„Înarmate“ cu flori şi mărţişoare, angajatele societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, au vizitat, ieri, de 1 Martie, fiecare salon din cele două unităţi sanitare, împărţind zâmbete, voie bună şi cuvinte calde.
 

„Din nefericire, sunt multe persoane care întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii la care nu vine nimeni, fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie deoarece, pur şi simplu, nu mai are cine să vină. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi de a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria, să facem să rodească faptele bune, să le preschimbăm lacrimile de suferinţă şi de tristeţe în lacrimi de bucurie, să le arătăm că nu sunt singuri, să le împrimăvărăm sufletele şi să le înmugurim speranţele. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate. Îl rugăm pe Tatăl nostru ceresc, pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine cu bine toate greutăţile zilelor ce vor urma“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.


Au servit trunchi de cod la tavă cu cartofi natur şi lămâie

De altfel, cu prilejul sărbătorilor religioase şi laice, a devenit deja o tradiţie ca Arimex Comexim 2000 SRL să ofere nu doar mici atenţii pacienţilor, ci şi meniuri deosebite. De 1 Martie, la micul dejun, pacienţii au avut parte de ceai şi lămâie, margarină, pate de ficat, brânză de vaci, salam de vară, ou fiert, brânză topită, gem de căpşuni, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Masa de prânz a fost şi ea delicioasă şi a constat în ciorbă ţărănească de văcuţă, ciorbă ţărănească cu pipote de pui, supă de văcuţă cu legume şi fidea, supă de legume cu fulgi de ou, friptură de porc la cuptor cu piure de cartofi, văcuţă la tavă în sos de roşii cu legume sotate, trunchi de cod la tavă cu cartofi natur şi lămâie, ficăţei de pasăre în sos ostropel şi piure de cartofi, pulpe de pui la cuptor şi pilaf cu legume, dar şi cartofi natur cu brânză de vaci. La desert, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au oferit mere, mere coapte cu miere şi stafide, cozonac cu nucă, cacao şi rahat, dar şi biscuiţi Eugenia. La cină, pacienţii celor două unităţi sanitare au primit: ceai cu lămâie, pilaf cu ciuperci şi pipote de curcan, budincă de orez cu mere şi dovleac, spaghete în sos de roşii cu pulpe pui la cuptor, pulpe de pui la tavă cu piure de cartofi, cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, precum şi brânză proaspătă de vaci şi pilaf cu legume. Desertul a fost compus din biscuiţi şi iaurt natural. Preotul Vasile Cristinel Muşat a sfinţit toate bucatele, aşa cum sugerează tradiţia creştină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii