Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa extinde accesul în Aqua Magic

ro

17 Jan, 2013 22:37 7370 Marime text
Aqua_Magic.jpgPrimăria Constanţa intenţionează să implementeze proiectul „Extindere acces Aqua Magic şi parcări în zona telegondolă din staţiunea Mamaia". În acest, primăria anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect.

Proiectul Aqua Magic a fost iniţiat de Primăria Constanţa şi Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului şi a constat în proiectarea, executarea şi exploatarea unui parc de distracţii acvatic.

Lucrările au demarat în luna martie 2003, fiind finalizate la 1 iulie.

Situat la intrarea în staţiunea Mamaia, acesta se întinde pe o suprafaţă de 2.7200 mp în dreptul zonei de acces spre Teatrul de Vară, delimitat de hotelurile Aurora şi Dunărea.

Toboganele, piscinele, căderile de apă şi bazinele ocupă 4.000 mp de apă.

Din istoria celor zece sezoane

În iulie 2012 s-au împlinit nouă ani şi zece sezoane de Aqua Magic. Pe 2 iulie 2003 era inaugurat, cu mare fast, parcul acvatic Aqua Magic, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Constanţa şi ai Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. Radu Mazăre şi Miron Mitrea, doi PSD-işti de bază, au consfinţit deschiderea unei noi afaceri în staţiunea Mamaia. Alături de ei, Dan Matei Agathon. Societatea Aqualand SA, cea care stă în spatele parcului de distracţii din staţiunea Mamaia, este condusă de Sorina Gina Hortolomei Moscu. Printre acţionari îi regăsim acum pe Dumitru Cilibia, şeful de la Petrocons, pe fiica acestuia, Laura Bianca Buşu, dar şi pe Sorina Gina Hortolomei Moscu. La data înfiinţării, în Aqualand SA erau implicaţi: Pomacost SA, Five Holding SA (acţionar la Sigma Trading, afacere în care erau şi sunt implicaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu), Mobitom SA, Laura Bianca Buşu, Irina Cilibia şi Basarab Popa. Cele două terenuri, unul de 14.900 mp şi un altul de 12.320,96 mp, au fost închiriate de la Paraschiva Barbu şi de la Alexandru Octavian Şerban (actualul şef al secţiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă) pentru numai 20 de milioane de lei pe an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii