Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scăpăm de condiţiile mizere? Prima jumătate a Secţiei de Pediatrie, inaugurată în septembrie (galerie foto)

ro

27 Aug, 2015 00:00 2527 Marime text
După ce mai mulţi părinţi din Constanţa au reclamat condiţiile în care sunt trataţi copiii internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, iată că ieri conducerea unităţii a venit cu veşti bune. Mai mult, după ce, pe reţelele de socializare, au fost postate zeci de fotografii ce înfăţişează condiţiile mizere din secţia în care sunt internaţi micii pacienţi, conducerea spitalului a recunoscut că sunt necesare investiţii serioase.

Lucrările de reabilitare a Secţiei de Pediatrie, de la etajul opt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au avansat. „Jumătate din secţia reabilitată cu bani de la Ministerul Sănătăţii este gata şi va fi dată în folosinţă în jurul datei de 15 septembrie. Cealaltă jumătate va fi gata până la sfârşitul anului“, a declarat, ieri, Dănuţ Căpăţînă, directorul Spitalului Judeţean Constanţa.

Jumătate din secţia finisată va avea 38 de paturi pentru copii şi 23 pentru mame, urmând ca, în momentul în care toată secţia va fi reabilitată, să se ajungă la 90 de paturi. „S-a finalizat jumătate din Secţia de Pediatrie, urmează şi cealaltă jumătate. Noi sperăm ca, până la sfârşitul anului, întreaga secţie să fie gata. Sperăm să obţinem bani de la Ministerul Sănătăţii şi pentru dotare.

Lucrurile au fost făcute cu temeinicie şi mă bucur să le arăt constănţenilor că ceea ce s-a dorit şi s-a început printr-un proiect s-a realizat. Este o lucrare deosebită“, a menţionat Dănuţ Căpăţînă.
 
Lucrările de reabilitare a Secţiei de Pediatrie au început în urmă cu trei luni. „Ca urmare a demersurilor efectuate de managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa, pe 9.03.2015, s-a transmis, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, adresa nr. 4978R/09.03.2015 filă de buget, reprezentând finanţarea pentru reparaţia capitală a Secţiei de Pediatrie“, se arăta, în urmă cu cinci luni, într-un comunicat al Spitalului Judeţean Constanţa.

Se lucrează şi la Secţia de Chirurgie I

Dănuţ Căpăţînă a vorbit, ieri, şi despre lucrările care se desfăşoară la secţia Chirurgie I, amplasată la etajul cinci al unităţii sanitare. „Ceea ce facem este temeinic. Au fost schimbate cablurile, instalaţiile termice, sanitare, electrice, pavimentul. Pereţii sunt placaţi cu rigips. Secţia va oferi siguranţă încă pentru cel puţin 30 de ani de acum încolo. Lucrările vor fi gata la mijlocul lunii octombrie. Din fericire, dotările au fost deja cumpărate, din banii câştigaţi din procesele cu Casa de Asigurări de Sănătate. Lucrările au fost suportate de CJC“, a mai spus directorul unităţii sanitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii