Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platim mai mult pentru caldura?!

ro

06 Jan, 2010 03:19 1508 Marime text

calorifer.jpgDe la 1 ianuarie, energia termică livrată de Electrocentrale Bucureşti municipiului Constanţa s-a scumpit cu 10,1%. Acest lucru poate duce şi la creşterea tarifelor aplicate populaţiei, însă autorităţile locale sunt cele care iau o decizie în acest sens.

Potrivit viceprimarului Constanţei, Decebal Făgădău, citat de AGERPRES, ieri, reprezentanţii administraţiei locale s-au întâlnit într-o şedinţă pentru a face o analiză, după ce luni au fost înştiinţaţi de creşterea preţului gigacaloriei. „Azi (n.r. - ieri) o să ne întâlnim şi o să facem o analiză. Tot ce ştim în momentul de faţă este că noi cumpărăm mai scump de la CET, adică de la ELCEN", a precizat Făgădău.

Eventualele scumpiri pe care vor fi nevoiţi să le suporte constănţenii se vor aproba într-o şedinţă a Consiliului Local, care va avea loc, potrivit viceprimarului Făgădău, la sfârşitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii februarie. Constănţenii scot din buzunare, la ora actuală, 119 lei pentru gigacalorie, la fel ca în ultimii doi ani. O eventuală scumpire ar trebui suportată de aproximativ 80.000 de familii, care au casele racordate la sistemul centralizat de termoficare. De menţionat este însă, că atât Capitala, cât şi Constanţa au parte de cele mai mici preţuri pe gigacalorie, din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii