Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru noaptea dintre ani Angajații Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit un meniu de zile mari pentru pacienții din Constanța

ro

01 Jan, 2016 00:00 3423 Marime text


Salată de boeuf, salată stroganoff, cârnați de casă, friptură din piept de pui la cuptor, prăjitură cu căpșuni, tartine cu fructe exotice sunt doar unele dintre bucatele care se vor afla pe masa pacienților din Constanța în noaptea dintre ani.
 
Angajații societății Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijește de hrana pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța, au avut grijă să pregătească un meniu delicios pentru masa de Revelion.
 
Astfel, pacienții vor servi, la cina festivă, pulpă de purcel la tavă împănată cu usturoi și cu piure de cartofi, medalion de văcuță la cuptor în sos de vin cu piure de cartofi, piftie moldovenească de purcel, ruladă de piept de pui cu legume în aspic, salată de castraveți murați și gogonele. Desertul va consta din portocale, prăjitură cu căpșuni, suc de portocale și tartine cu fructe exotice.
 
Prima zi a anului 2016 vine și ea cu bucate delicioase pe masa celor aflați în suferință. La micul dejun toată lumea va servi ceai cu lămâie, unt, margarină, cașcaval, șuncă Praga, tobă tradițională, lebăr de casă, ou fiert, caș de vacă, brânză de vaci, gem, iar la supliment biscuiți, lapte dulce și iaurt natural. Pentru masa de prânz, SC Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit ciorbă țărănească de purcel, supă de văcuță cu fidea, supă de pasăre a la grec, file de chefal cu legume la tavă, mămăliguță, mujdei usturoi și lămâie. La desert, pacienții vor servi portocale, mere, mere coapte, prăjitură cu vanilie și căpșuni, iar la supliment biscuiți, lapte dulce și iaurt natural.
 
Cina va consta din salată de boeuf, salată stroganoff, cârnați de casă, friptură din piept de pui la cuptor, terina din piept de pui cu legume, piept de curcan în sos ostropel și cartofi  înăbușiți cu unt, ceai cu lămâie. Pentru desert, angajații societății Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit portocale, cozonac cu cacao, nucă și rahat. Toate bucatele vor fi binecuvântate de preoții Cristea Gigi și Ioan Nedelcu.
 
„Dacă nu putem înmulți pâinile și peștele, stă în puterea noastră să înmulțim și binele, să luăm locul celor care nu au reuşit  să ajungă la cei dragi aflați în spital: soţi, copii, părinți, frați, surori, nepoţi. Să aducem alinare, acelor persoane singure, la care nu vine nimeni, în speranța de a le alunga tristețea  și de a le readuce zâmbetul pe buze, o mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, o prezență iubitoare care să le amintească de cei dragi și care să le grăbească însănătoșirea. Să nu uităm că în fiecare dintre cei aflați în suferință îl putem întâlni chiar pe Mântuitorul nostru Hristos. Să avem parte de un sfârșit de an binecuvântat, iar Dumnezeu să ne aibă sub ocrotirea Lui în Anul Nou ce se apropie, cu nădejdea ca acesta să fie răstimp de apropiere față de El, de înțelegere între oameni și de pace în țară și în lume”, a transmis Petre Preda, reprezentantul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii